donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 29 de juny del 2016

Proposem una família compartint equitativament el repartiment de responsabilitats domèstiques i familiars.

La majoria de persones admiradores de la campanya són dones d’entre 25 i 44 anys, tot i que els homes també hi són presents en un 30%. El grup d’edat on hi ha una menor participació són els joves d’entre 13 i 17 anys. Tot i això, cal destacar que la major part d’amistats de la campanya són associacions, casals i punts d’informació juvenil. Les associacions de veïnatge, de dones, casals d’infants, centres cívics i entitats del 3r sector, també han fet amistat amb “Compartim els temps” en els darrers mesos. A través del facebook s’ha aconseguit traspassar fronteres fent amics i amigues a les illes Balears, el País Valencià, Andorra, així com a d’altres punts de l’Estat. De manera més minoritària, també ha arribat a Llatinoamèrica i a alguns països europeus.
Deu consells per promoure la coresponsabilitat
A continuació trobareu deu idees per fomentar la implicació de totes les persones de la teva llar en les feines domèstiques:
1.   Dialogar amb els membres de la llar sobre la importància del repartiment equitatiu de les responsabilitats i tasques domèstiques i dels beneficis que comporta.
2.   Negociar i organitzar torns per realitzar les tasques domèstiques entre totes les persones de la llar.
3.   Planificar les tasques setmanals de manera que tothom tingui temps de gaudir del lleure.
4.   Educar als infants en el valor de la coresponsabilitat, atorgant-los responsabilitats en l’àmbit domèstic, segons la seva edat.
5.   Reconèixer la importància i l’esforç que suposa el treball domèstic i de cura perquè tots i totes ens hi sentim bé.
6.   Ensenyar habilitats domèstiques a les persones que no les han fet mai, per tal que puguin aprendre a fer-les.
7.   Fer una tasca quotidiana en equip pot resultar molt més divertit i estalviar esforços.
8.   Col·laborar per mantenir la casa neta i endreçada, per tal d’evitar destinar més temps del necessari a les feines domèstiques.
9.   Consensuar una bona organització de les tasques domèstiques més farragoses, per tal que no recaiguin sempre sobre la mateixa persona.
10.               Buscar sempre un temps per compartir en família una estona de descans després de fer les feines