donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 23 de juny del 2022

FESTES POPULARS: Sant Joan. ANEM DE REVETLLA ?

 
Fem un tast de les tradicions i curiositats més destacades d'aquesta màgica festa recollides per Joan Soler i Amigó a l''Enciclopèdia de la Fantasia Popular Catalana'


per saber-ne més cliqueu a la fotografia!

Tot i que a les diferents contrades pren diferents manifestacions, el foc és l'element principal de la revetlla de Sant Joan, una festa que se celebra la nit del solstici d'estiu, la més curta de l'any, quan el Sol arriba al seu punt més alt. Aquesta és, doncs, una celebració en honor de l'astre més important del sistema solar que moltes cultures d'arreu del món festegen des de temps ancestrals. La seva estreta relació amb la natura fa que sigui una festa envoltada de creences i rituals que li han atorgat, popularment, la categoria de nit més màgica de l'any. Així, es cullen herbes remeieres (màgiques) de la mateixa manera que els romans recol·lectaven la berbena; es balla al voltant del foc; es cremen mobles vells per simbolitzar l'inici d'una nova vida, una nova estació, un nou cicle, o es fan banys de mitjanit al mar, un altre costum al qual, antigament, se li atribuïen poders curatius.

GAUDIU AMB MOLTA PRUDÈNCIA!!