donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 4 de febrer del 2022

Per Llogar-hi cadires ! OPINIÓ

Des de que ha començat l’any és succeeixen les notícies que haurien de posar a la ciutadania en acció i no es així!.

La participació en la vida pública en tots els aspectes hauria de ser una mena d’obligació moral i no ho és. Quan participes voluntàriament en activitats, associacions, plataformes, etc. dones el teu temps de forma voluntària amb un grup de persones amb interessos comuns. Fas que el món avanci, amb el teu granet de sorra, sinó mireu com ha canviat a la societat la perspectiva de l’abús a menors, la igualtat de gènere o la violència masclista, segurament no prou, però s’avança! .

A Lleida en aquests moments tenim, entre altres dos temes flagrants, La Mat i el Transport ferroviari. Sense deixar de banda la desertització bancària, la factura de la llum, la repressió política i L’òmicron. Aquests temes haurien de mobilitzar als i les lleidatanes cada dia, els nostres representats haurien d’escoltar, educadament,  les demandes que les i els conciutadans els hi exigeixen, també educadament, NO a l’ assetjament de cap tipus !.

La pressió als i les nostres representants no ha de parar. A la construcció de la Mat per exemple, en el Manifest en contra dels macroprojectes energètics i els traçats de les noves línies d’alta tensió de les Terres de Ponent és denuncia que els macroprojectes energètics i les consegüents línies d’alta tensió per l’evacuació de l’energia que produeixen posen en risc la forma de vida de les famílies de les nostres comarques:

• La construcció d'aquestes infraestructures afecta de manera directa i irreversible el sector agrícola, que representa el motor de l'economia de la regió

• Ignora els problemes actuals de la pagesia com el despoblament i el relleu generacional, que es veuran agreujats a causa de la construcció d’aquest tipus d’infraestructures tal com s’ha demostrat en altres territoris del nostre país.

• Alteren els ecosistemes dels quals depèn l'activitat agrícola

• Trastornen el patrimoni intangible de les nostres comarques, com el paisatge, que representa un component fonamental de la identitat de les persones de ponent i un espai de gaudi cultural i recreatiu.

Fa uns dies així ho escrivia en un article un representant veïnal, el Francesc Montardit, President de la Comissió de l’Horta de la Federació d’ associacions veïnals de Lleida i president de la partida de Vallcalent, una de les afectades.

Sembla que puc acabar l’opinió amb unes bones notícies, si realment és materialitza, Renfe recuperarà les freqüències a Lleida d’ Avant davant la pressió d’ institucions i persones usuàries.

La Capitana de l’ AEM, “Pixu” va deixar bocabadats als rivals i a l’afició en un gest de fer-play inigualable en dir a l’arbitra del partit que el gol no havia entrat a la porteria quan estaven perdent el partit.

Bé, també, cal felicitar-vos, ressona que els vostres índex d’audiència no paren de pujar !

Felicitats i Endavant!

Jos Farreny Justribó

Donabalafia associació