donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 11 de juny de 2015

Les dones tenen comportaments més saludables que els homes, però són més sedentàries

El 28 de maig, vam commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones 2015, una data per a la mobilització i la reivindicació de la salut de les dones. Precisament, i segons es desprèn dels resultats de l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA) 2014, molts factors relacionats amb la salut són diferents en funció del sexe i del grup d’edat. En general, les dones tenen un comportament més saludable que els homes i es fan més controls i revisions, si bé són més sedentàries i tenen més problemes de salut.
                                 Comportaments més saludables, però més sedentarisme 
Entre els comportaments més saludables destaca, per exemple, que les dones en totes les edats fumen menys que els homes. Així, mentre un 20,3% de les dones són fumadores, en la població masculina la xifra se situa gairebé al 32%. Pel que fa al consum d’alcohol, un 1,7% de les dones en fa un consum de risc respecte a un 7,3% dels homes.
Per contra, els homes fan més activitat física que les dones. El 70,5% de la població masculina practica el que es considera un nivell saludable d’activitat física, o sigui més de 5 punts percentuals per sobre de les dones (65,1%). Així com també els homes són menys sedentaris: un 19,9% dels homes respecte a un 24,4% de les dones.
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/283807/ca/dones-tenen-comportaments-saludables-homes-sedentaries.do