donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 18 de juny del 2015

Catalunya dedica el 2015 a Neus Català, és l'última persona de l'estat que va sobreviure al camp de Ravensbrück


Dura, altiva i a la vegada pròdiga, com el Priorat, una terra aspra on els ceps batallen per l'aigua per transformar-la en la generositat del vi. Gran part d'aquest ADN tel·lúric es conserva en els gens de Neus Català, una de les poques supervivents catalanes de l'horror nazi, a qui nosaltres volem rendir homenatge. En la seva vellesa, als 100 anys, aquesta lluitadora, Catalana de l'Any el 2007, ha trobat la merescuda quietud als Guiamets, el seu poble natal, en una residència d'avis. El seu cubicle lluminós que ella denomina «la gàbia del moixonet» serveix per acollir tots els reconeixements merescuts que se li dispensen. La vida s'entesta a transitar per contradictoris camins: del camp d'extermini de Ravensbrück, a la llar d'avis.
"Les dones de Ravensbrück eren dones que havien lluitat quan la República espanyola va ser atacada pel feixisme, van tenir un gran pes en la producció i el manteniment d'un estat democràtic en la qüestió social, educativa, assistencial i política." Un cop perduda la guerra, moltes d'elles es van refugiar a França i, en condicions adverses van continuar alertes i solidàries en els camps de concentració francesos i en els mal anomenats refugis. Un dels motius principals per fundar l'Amical de Ravensbrück és una part del  jurament que vam fer, en el moment de l'alliberament, totes les  deportades i deportats que, mentre visquéssim, explicaríem el que havíem  vist i sofert.  Les mateixes raons que ens van portar a defensar la República, fer  la Resistència a França i a lluitar contra el feixisme:l'amor a la pau,  la llibertat, la tolerància i la justícia social.