donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 5 d’abril del 2014

Dia Mundial de l’Activitat Física : Acumuleu 30 minuts d’activitat física moderada cada dia!

Des de l’any 2002 la Organització Mundial de la Salut mitjançant resolució oficial “insta els Estats Membres a celebrar anualment un dia ‘Move for Health(Per la teva salut, mou-te) per promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar”.
En la majoria de les parts del món, les malalties no transmissibles s'han convertit en una gran epidèmia. La OMS estimula un debat global sobre els Estils de Vida i la seva relació  en la càrrega global d' aquestes malalties i els factors que les influeixen. 
Al mateix temps estan impulsant un procés de canvi d' Estil de Vida revertir els que  condueixen a la reducció de l'activitat física, canvis en la dieta i l'augment de consum de tabac. Això es deu, en part, a un canvi ràpid d' aquests estils de vida. Aquesta tendència està present en totes les societats, riques i pobres, desenvolupats i en desenvolupament.
La proposta de l’OMS prové d’una iniciativa anterior de gran èxit local i mundial de la organització brasilera Agita Sao Paulo i la xarxa AgitaMundo que aconsegueix, any rera any, aglutinar al voltant d’uns 5.400.000 participants en uns 2.500 esdeveniments per tot el món.
La Generalitat de Catalunya impulsa per cinquè any consecutiu la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física el proper 6 d’abril de 2014. Els actes commemoratius es duran a terme entre l’1 i el 14 d’abril. Nosaltres participem!!!
 
 S’estima que a Catalunya més de 3000 morts anuals es relacionen amb el sedentarisme i la manca d’un nivell d’activitat física adequat. Efectivament és un factor de risc important per a una gran part dels problemes de salut crònics, cardiovasculars, diabetis tipus 2, càncer de mama i pulmó entre d’altres. És també la causa a nivell mundial d’un 9% de la mortalitat prematura. El seu impacte en la salut està al nivell del tabac i l’obesitat en el mon.