donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 8 d’abril del 2014

DEMÀ CONTA CONTES A BALÀFIA : COMMEMOREM EL DIA MUNDIAL DE L'ACTITAT FÍSICA I AVANCEM SANT JORDI

Algunes vegades els contes ofereixen una visió de la societat  que respon a uns models que no afavoreixen la igualtat de gèneres. Fins fa pocs anys en els relats infantils hi podíem trobar  situacions en què els protagonistes masculins tenien un paper  principal contraposat als personatges femenins, que solien tenir una funció secundària. Alguns exemples de tota aquesta  distribució de rols, els trobem en la descripció de diversos àmbits de la realitat quotidiana, que sovint es transmetien de forma distorsionada.
La versió  adaptada  de la llegenda de Sant Jordi és la més habitual. En la versió original, recollida per Joan Amades en el Costumari Català el 1904, Sant Jordi ferí al drac i no el mata,  un cop ferit, Sant Jordi el va lligar i el va donar a la princesa, que el dugué fins al poble de Montblanc on la gent li va perdre la por. I va ser allà on la gent del poble el va acabar de rematar.
Aquesta iniciativa  servirà per promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar, juntament amb la cultura i la conservació de les nostres tradicions.