donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 31 de maig del 2013

Per acabar el maig i començar be el juny : Agnòdice d' Atenes. Metgessa i Llevadora grega. Segles III-IV aC

http://donallum.com/
Agnòdice d' Atenes fou una metgessa grega, natural d' Atenes. Com que aquesta professió era prohibida per llei a les dones, es va haver de vestir d'home, utilitzava aquesta tàctica per assistir a les lesctures d'alguns metges. Els seus èxits professionals van comportar l'enveja d'altres metges. Va ser acusada de violar la llei que prohibia a les dones exercir la medicina. Però les dones d'alguns metges importants que havia curat la van defensar. Fruit de la pressió social femenina, els magistrats no només la van absoldre sinó que li van permetre continuar exercint de llevadora, vestida i pentinada com volgués. Entre el mite i la realitat, la vida d'Agnòdice revela com aquesta dona, fervent estudiosa de la ciència, va superar amb valentia i tenacitat les regles del seu temps, fins i tot posant en perill la pròpia vida, per exercir la seva vocació.

En motiu de la Setmana Mundial del Part Respectat 
 DONA LLUM Lleida
 organitza la jornada anual el dia 1 de juny de 2013

“Part en progrés: no destorbeu”.


 Parlarem dels factors de interferèixen o faciliten el treball de part, des de la fisiologia del part en sí, passant per les necessitats emocionals de la dona de part i finalitzant per com hauria de ser una primera hora del nadó sense destorbs. Aquest any comptem, entre d’altres, amb la presència del Dr. José María Paricio, del Dr. Emilio Santos i la llevadoraLucía Alcaraz i molts més! A més, enguany comptem amb la col·laboració especial de l’actriu Cristina Brondo, que donarà el toc final a la jornada amb el seu testimoni de part.



El 50% de les dones que va donar a llum amb part vaginal en l'Hospital Universitari de la Ribera en 2012, va donar la sang del seu cordó umbilical al banc de sang de la Comunitat Valenciana.
La sang del cordó umbilical és molt important per al tractament de determinats tipus de càncer, com la leucèmia, ja que conté "cèl.lules mare" especialitzades en la renovació de les cèl.lules sanguínies.