donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 17 de maig del 2013

“Dones i Esport: NOSALTRES també hi som!!!”
 

1a Jornada d’Esport Femení  celebrada el dia 16 de maig de 2013
Sala Pierre de Coubertin del Museu de l’Esport M. Colet - Consell Català de l’Esport
Sessió Matí
L’esport escolar femení durant el període d’Ensenyament Obligatori i el Batxillerat
On és l’esport femení als Cicles Formatius, Ensenyaments Esportius i Universitat?
Sessió tarda
“Molt sentit i poca visibilitat: trajectòries de les dones en el món de l'esport”
Com arribar i ser una esportista d’elit
Com ser un entrenador o entrenadora competent
Quan qui ens valora i/o jutja és una dona o un home
Amb l’objectiu de fomentar i dinemitzar l’esport femení la jornada ha tingut lloc avui de les 9:30h fins a les 20:30h, a la ciutat de Barcelona. Una "festa" on hem pogut escoltar xerrades, visites d’esportistes d’elit, diferents punts de vista de la  formació i molt més. Tot amb la finalitat de donar una empenta a l’esport femení, i transmatent valors i mitigant discriminacions i desigualtats.
La imatge triada per la portada de la Jornada ha estat la de la icona de l'esport femení i heroïna de les atletes Kathrine Switzer 
L'any 1967 Kathrine Switzer es va inscriure a la Marató de Boston. No seria gens estrany si no fos perquè llavors les maratons només eren cosa d'homes, les dones no podien competir.
Va aconseguir inscriure's com KV Switzer i amb el dorsal 261 es va col · locar a la sortida, com un corredor més. Durant la carrera un dels comissaris es va donar compte Kathrine Switzer era una dona i va saltar després d'ella per parar-la, la resta de corredors van impedir i la van escortar perquè pogués acabar la carrera. La premsa va recollir el sorprenent fet en la fotografia.

Després va lluitar per aixecar la prohibició a Boston (es va suprimir en1972), i l'exclusió de la dona als Jocs Olímpics, incloent la marató de dones a partir de Los Angeles 1984.
Ha corregut 35 maratons, guanyant la marató de NewYork en 1974, i aconseguint la seva millor marca, 2:51.33, quan va quedar segona en 1975 en la marató de Boston. És la dona amb la sisena millor marca del món. La seva millor marca la va aconseguir a la Marató de Boston de 1975, 2 hores, 51 minuts i 33 segons, en què va acabar 2n.