donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 18 de maig del 2013

EDITH HINKLEY QUIMBY 1891-1982

MAIG 
DEDICAT A LA PIONERA DE LA 
MEDICINA NUCLEAR
 EDITH HINKLEY QUIMBY
També pionera en la docència de la Radiologia. Desenvolupà i va dirigir un laboratori molt actiu que a més a més d'oferir serveis clínics, col.laborava amb les facultats de medicina per a iniciar projectes d'investigació amb isòtops radioactius.
 MEDICINA NUCLEAR

La medicina nuclear és el nom amb el que es designen diverses proves i tècniques terapèutiques que utilitza diferents substàncies marcades amb isòtops radioactius, anomenades «radiofàrmacs», que permeten veure l'interior del cos humà. S'utilitzen en concentracions molt petites i la dosi de radiació que produeixen és equivalent o inferior a altres proves de radiologia.

Dins d'aquesta modalitat hi ha molts tipus de proves. Les i els metges en triaran una o altra en funció del que necessitin explorar o tractar. Segons la malaltia de què es tracti o la part del cos que es vulgui veure s'han de fer servir unes substàncies o unes altres. Es poden administrar per via intravenosa o oral. La durada de la prova també és molt variable. 

GAMMAGRAFIA/SPECT

TOMOGRAFIA PER EMISSIÓ DE POSITRONS (PET)

GANGLI SENTINELLA