donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 18 de maig del 2012

Juanjo Garra ens parla de l'Himalaisme per vena. 1989, 23 anys després, 2012

Acabo d’arribar, des dels vuit mil metres d’altura, al Camp Base del Xixa. Estem esgotats. Les nostres cares denoten un contundent i especialment dur treball en alta cota. Quasi només ens queda un àpex d’energia per seguir desperts. Conforme passem pels altres campaments aquí instal·lats, surten els alpinistes a felicitar-nos: “Good job guys…”. Ens han seguit en tota la nostra odissea des d’aquests lloc, al principi amb prismàtics i després seguint la referencia de les nostres llums frontals. Ens abracen amb sinceritat, reconeixent, com alpinistes, un treball portat fins al límit. La veritat es que em sento satisfet, orgullós d’haver donant tot en aquest gegant i d’haver escalat una ruta excepcional.
Va ser el segle passat, si no ens portem a engany, el segle passat!. Quan l’amic Feliu Izard ens va portar a un grup d’inexperts d’expedició al cim del pic Lenin (7.134 m), un set mil situat aleshores a l’ara extinta Unió Soviètica.
En Feliu sempre ha filat prim amb la documentació. De tornada de la gran aventura, ja de Madrid al tren direcció Lleida, recordo que va treure un llibret a on ens ensenyava encuriosit un cim de vuit mil metres, anomenat Xixa Pangma, com un objectiu a considerar en el futur.
 
Jo, en aquell moment, no sabia ni lo que era un vuit mil. Han transcorregut 23 anys i ara ens trobem al redós d’aquest gegant del Tibet, a punt de gratar el seu cim. L’esdevenir ha anat ficant a cadascú al seu lloc, han canviat moltes situacions, hi ha absències enyorades, però encara ens mou la il·lusió del primer dia. Gaudim admirant amb ulls de nen, embadalits tot allò que ens envolta i ens fa somiar.