donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 7 de febrer del 2012

Aquesta setmana recordem : Mary Leakey nascuda el 6 de febrer de 1913. Paleontòloga i Arqueòloga

Mary Leakey (1913-1996), nascuda com a Mary Nicol, va ser una paleontòloga i arqueòloga britànica que va consagrar la seva recerca a la prehistòria antiga de l'est d'Àfrica. Conjuntament amb d'altres investigadors va descobrir el primer crani fòssil d'un simi a l'Illa Rusinga. Durant anys va treballar al amb el seu marit a la Gorja d'Olduvai, descobrint diverses eines i restes fòssils de diversos homínids. També va descobrir les petjades de Laetoli.
Rèplica del crani d'Australopithecus boisei descobert per Mary Leakey el 1959
De 1935 a 1959, va estar treballant a Olduvai, a les planícies del Serengeti del nord de Tanzània, on hi va trobar diverses eines de pedra del paleolític inferior i mitjà. Conjuntament amb el seu marit va desenterrar un crani de Proconsul africanus a l'Illa Rusinga, l'octubre de 1947. Aquest crani va ser el primer d'un simi fòssil trobat fins llavors.
El següent descobriment de rellevància, el 1959, va ser un altre crani de Australopithecus boisei d'1.75 milions d'anys d'antiguitat. També van trobar restes d'Homo habilis consistents en quatre troços d'un mateix crani i els ossos d'una mà. Els ossos d'aquesta mà van demostrar que els habilis eren capaços d'efectuar manipulacions molt precises. El 1965 la parella encara va descobrir el crani d'un Homo erectus, datat en un milió d'anys.