donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 20 de desembre del 2011

Teresa Guitart, les Innovadores Internacionals i La Marató de los récords

Teresa Guitart, responsable de l’análisis de la programació de TV3, de servei públic, amb més de set millons de persones de possible audiència a Catalunya i sis canals (infantil, juvenil, cultural, esportiu, generalista…), treballa perquè continui l’alt nivel que té la producció, perquè el català sigui fluïd en els mitjans de comunicació locals, i per donar produccions a les noves plataformes tecnològiques com són els "social-net", intertnet i/o mòbil. “Els espectadors gasten més temps en aquestes plataformes que en veure televisió i s’han de saber explicar les històries per aquestes diferents tecnologies”, afirma Guitart, que a la pregunta de si treballant amb les noves tecnologies s’estalviaven diners, ha contestat que efectivament els costos de les produccións no són tan alts.
Extracte de la Tertúlia Digital "Les Innovadores Internacionals"
títol "Claus per innovar i internacionalitzar el sector AV amb èxit"
Les tres ponents són d'excepció, totes elles dones: Teresa Guitart, responsable d'Anàlisi Estratègica de Programació de TV3, Angela Bosch, directora general de catalanfilms &tv; i Miriam Porté de CEO & Executive Producer - Distinto Films, productora de la pel · lícula "El gran Vázquez".
En aquesta sessió tres dones de rellevància han exposat els seus mètodes de treball, els seus èxits, els seus projectes de futur i han respost a les preguntes del moderador, Víctor Horcasitas director d'American Society i, més tard a les del públic. Tomàs Cascante, director de Tertúlia Digital, del Dossier Tecnologic, periodista, comunicador i networker impenitent, ha organitzat aquesta trobada que com sempre ha estat un èxit de públic.
Com és habitual la sessió s'ha desenvolupat en anglès ja que assisteixen a ella executius de diverses nacionalitats i d'aquesta manera es fomenta el contacte internacional.

 
 
Teresa Guitart, Angela Bosch i Miriam Porté en un moment de la tertúlia
fotografías: ©2010 Marisa Ferrer P
La Marató dels rècords
Des de 1992, la Marató de TV3 ha servit per injectar molts diners en l'àmbit investigador i, al mateix temps, per reformular el treball de les fundacions. En l'edició de l’any passat, enguany és tanca el 31 de gener de 2012, dedicada a les lesions medul · lars i cerebrals adquirides, es van recaptar 7.385.625 euros
El programa  va començar l'any 1992 de manera experimental.
Teresa Guitart (TV3) va proposar llavors al cap de programació, Oleguer Sarsanedas, un programa-marató destinat a recollir diners per combatre una malaltia. Als Estats Units, Jerry Lewis ja feia anys que havia popularitzat un sobre la distròfia muscular, malaltia que patia una filla seva.
Amb el suport de Josep Carreras i de la seva fundació, es va fer un programa destinat a captar fons per investigar les leucèmies.
El programa va ser un èxit i es va recollir molts diners ... TV3 va decidir repetir l'experiment un any més tard, invocant les investigacions al voltant de la síndrome de Down, un altre èxit de programa i encara més diners per a la ciència. "Va ser llavors quan va començar a prendre cos la idea de crear una fundació que, any rere any, gestionés una captació de fons destinats a les investigacions biomèdiques que es fan aquí a Catalunya sobre les malalties que difonem", explica la directora executiva de la Fundació La Marató de TV3, Carme Basté.
Empreses, institucions i, sobretot, particulars, fan aportacions al programa i aconsegueixen cada any els diners suficients per alimentar un cicle d'investigació de cinc anys en què s'assignen uns grups concrets de treball, s'aproven uns projectes amb els fons corresponents i
es recullen els fruits de la investigació.