donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 11 de desembre del 2011

“ Dona i Drets Humans” : Violència de gènere. Magnitud del problema

El 10 de desembre de 1948, fa ara exactament 63 anys, l'Assemblea General
de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, el primer text que pretenia promoure i aconseguir el reconeixement dels drets humans i llibertats fonamentals per a totes i tots els ciutadans del planeta.
La conferència mundial sobre “Drets Humans” de les Nacions Unides, l’any 1993 defineix la violència contra les dones com un atemptat als drets fonamentals, a la llibertat individual i a la integritat física. I en els articles 1 i 2 s’assenyala que la violència contra les dones és qualsevol acte que es basi en la pertinença al “sexe femení” que tingui o pugui tenir com a resultat un dany físic, sexual o psicològic
per a la dona, que inclogui amenaces, coacció o privació arbitrària de la llibertat
tant pel que fa a la seva vida privada com pública.
L’Organització Mundial de la Salut ha identificat la violència contra les dones com  un element bàsic en el deteriorament de la salut, ja que les agressions físiques, psicològiques i/o sexuals, ja siguin d’intensitat alta o baixa, representen pèrdues, de vegades irreversibles, en totes les esferes de la vida de les persones afectades.
El grau d’intensitat i les formes d’aquesta violència varien d’una societat a una altra segons els costums, mites o creences.
Les dones maltractades arriben a les consultes d'atenció primària amb símptomes diversos i poden
ser tractades sense tenir en compte la seva situació particular, ja que sovint, no s’atreveixen o no poden expressar amb claredat el maltractament i sofriment que pateixen.
Detectar i intervenir correctament representa un repte nou per a tots els professionals de la salut, tot i que ens trobem en un terreny interdisciplinari.
Es fa necessària una formació bàsica per potenciar la reflexió sobre actituds i creences entorn a la violència de gènere.
Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la violència domèstica és, per a les dones de 16 a 44 anys, la primera causa de mort, per damunt del càncer i dels accidents de trànsit i gairebé la meitat de les dones que moren per homicidi ho fan a mans dels seus marits o les seves parelles actuals o anteriors.
 "Durant segles, els filòsofs i pensadors han debatut sobre el significat de la paraula ser humà. Tal volta,  no han trobat la resposta,  segurament,  perquè potser és molt simple: ser humà significa tenir l'oportunitat d' elegir."