donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 5 de març del 2024

ALUMNAT DE L’ EPISCOPAL FA UNA GIMCANA PELS CARRERS DE BALÀFIA PER VISIBILITZAR LA FIGURA DE LES DONES NOTABLES AL BARRI

 

CLARA CAMPOAMOR

Una vuitantena de participants han passat per les onze proves vinculades a noms de carrers de dones notables. L’activitat, en col·laboració amb l' A.V. Balàfia i donabalafia associació, organitzada per segon any del centre educatiu EPISCOPAL, s’inclou en el programa d’activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones

El barri de Balàfia ha estat el centre de la gimcana que s’ha fet aquest dilluns al matí per reivindicar el paper actiu de les dones a la societat. L’activitat ha estat organitzada per l’alumnat del segon curs dels cicles formatius de grau superior d’integració social del col·legi Episcopal i s’emmarca en el programa unitària promogut per la Paeria i entitats de la ciutat per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

CARMEN AMAYA

La gimcana s’ha desenvolupat en onze proves que tenien com a objectiu principal donar valor a les dones que donen nom als carrers amb trajectòries destacades. És la segona edició de la iniciativa, que enguany s’ha fet a Balàfia, un barri implicat en aquesta temàtica i que participa en el projecte Barris Violeta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida.

MARIA AURÈLIA CAPMANY

Aprop d’una vuitantena d’alumnes de l’Episcopal, del grau mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, d’Integració Social i de Primer d’Educació Infantil, han participat en la gimcana que s’ha fet aquest dilluns. El recorregut de la gimcana ha visibilitzat els noms de Ma Aurèlia Capmany, Clara Campoamor, Irene Solsona, Pepita Sagañoles, Virginia Woolf, Elena Pàmies, Dolors Piera, Carmen Amaya, Federica Montseny, les germanes Mirabal i Rosa Parks. El punt de sortida i arribada ha estat el Centre Cívic de Balàfia. En aquesta activitat s’ha fet una formació sobre el patriarcat, la situació de les dones al món, les desigualtats de gènere, etc.


En representació del centre, Pilar Sanjuán, professora del CFGS d’Educació Infantil, ha explicat que el procés per preparar aquesta gimcana es va iniciar al setembre, amb el curs escolar, i s’han treballat diversos aspectes, com saber quines figures femenines destacades hi havia en aquest barri, per què es van escollir per donar noms a carrers, quin és el tràmit per donar nom a un carrer de la ciutat, etc. Per això, han comptat amb la col·laboració del Casal de la Dona, de l’Associació de veïns i veïnes de Balàfia i de REFEM, entitat que ofereix un espai d’acollida per cobrir les necessitats bàsiques i donar suport a dones en situacions complicades diverses.