donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 22 de març del 2024

68a Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona

La 68a Comissió anual de la Condició de la Dona (CSW68), la reunió anual més gran de les Nacions Unides sobre igualtat de gènere i empoderament de les dones, ha tingut lloc aquest any de l'11 al 22 de març sota el lema prioritari, "Accelerar l'assoliment de la igualtat de gènere i l'apoderament" de totes les dones i nenes abordant la pobresa i enfortint les institucions i el finançament amb perspectiva de gènere”.

El món es troba en una cruïlla crucial per a la igualtat de gènere. A nivell mundial, el 10,3% de les dones viuen actualment en pobresa extrema i són més pobres que els homes. El progrés per acabar amb la pobresa ha de ser 26 vegades més ràpid per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible l'any 2030.

El progrés accelerat requereix inversió. Les dades de 48 economies en desenvolupament mostren que es necessiten 360.000 milions de dòlars addicionals a l'any per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones en els objectius globals clau, com ara acabar amb la pobresa i la fam.

En aquest any decisiu, quan 2.600 milions de persones van a les urnes per votar, tenen el poder d'exigir una inversió més gran en igualtat de gènere.

Les solucions per acabar amb la pobresa de les dones són àmpliament reconegudes: invertir en polítiques i programes que abordin les desigualtats de gènere i impulsar l'agència i el lideratge de les dones. Aquestes inversions generen dividends enormes: més de 100 milions de dones i nenes podrien sortir de la pobresa si els governs prioritzessin l'educació i la planificació familiar, els salaris justos i iguals i ampliessin les prestacions socials. L'any 2035 es podrien crear prop de 300 milions de llocs de treball mitjançant inversions en serveis assistencials. Tancar les bretxes de gènere en l'ocupació podria augmentar el producte interior brut (PIB) per càpita en un 20% a totes les regions .

A la CSW68, governs, organitzacions de la societat civil, experts i activistes d'arreu del món es reuneixen per acordar accions i inversions que puguin acabar amb la pobresa de les dones i avançar en la igualtat de gènere.