donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 16 d’octubre del 2020

"II Congrés Internacional per a l'erradicació de les violències masclistes"

 

"El II Congrés Internacional per a l'erradicació de les violències masclistes permetrà aprofundir en la coordinació i la resposta que donem a les dones davant la COVID-19"

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va assegurar que la “coordinació” entre les administracions i les entitats és una “prioritat” del Govern en la lluita contra les violències masclistes, encara més des de l’inici de la pandèmia de Covid-19. “Des del Govern de la Generalitat i l’Institut Català de les Dones seguim intensificant la coordinació en matèria de violències masclistes i així ho explicarem al Congrés Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes: la coordinació interdepartamental és una prioritat, i també amb el món local i amb les entitats de dones, sobretot ara amb la crisi de la covid-19”.

La consellera ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la sessió ordinària del Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), que s’ha reunit telemàticament aquesta tarda i en la qual també ha participat la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez. La consellera ha posat com a exemple de la voluntat del Govern d’”intensificar” la coordinació en aquesta matèria la celebració del II Congrés Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes, que se celebrarà de manera virtual els dies 26, 27 i 28 d’octubre. La trobada, que organitza l’Institut Català de les Dones, reunirà els professionals dels circuits de violència masclista, el personal de les Administracions Públiques encarregades d’intervenir en el disseny i l’execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, les entitats de dones del territori i el conjunt del moviment feminista català. Aquesta segona edició del Congrés, que compta ja amb 1.500 persones inscrites, se centrarà en l’impacte de la Covid-19 en les violències masclistes i les estratègies, aliances i aprenentatges que s’han generat entre la diversitat d’agents socials encarregats de donar resposta a aquestes situacions. Hi participaran conferenciants internacionals i nacionals i s’adreça a professionals dels circuits de violència masclista, personal de les administracions públiques encarregades d’intervenir en el disseny i execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, i al teixit associatiu feminista català. S’estructura en tres blocs:

  1. La Covid-19 i la violència estructural. S’analitzarà com la pandèmia global ha evidenciat l’estructuralitat de les desigualtats i les violències que patim les dones.
  2. Les violències masclistes durant la pandèmia. En aquest espai es vol fer una radiografia de la situació de les violències masclistes des de l’impacte de la Covid-19.
  3. Els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19. El bloc posarà en valor la feina de les institucions, de les organitzacions i del moviment feminista per lluitar contra les violències masclistes en situació de pandèmia.