donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 27 de desembre del 2019

Visibilitzem els rols de "poder" masclistes durant les festes del Nadal i Reis i/o Reines de l'Orientl!

Visibilitzem els rols de "poder" masclistes durant les Festes del Nadal i Reines o Reis de l'Orient, 
parlar-ne és un primer pas. 
Tal com va dir Victoria Sau:el llenguatge, la paraula, és una forma més de poder, una de les moltes que 
ens ha estat prohibida a les dones, 
doncs comencem a parlar!
En l’actualitat, molts dels rols i capacitats que s’assignaven fa molts anys a les dones, i que retallaven els seus drets i llibertats, han desaparegut. Tot i així, masculí i femení encara són sinònims de poder i obediència, força i tendresa, virilitat i castedat, respectivament. Igual que el patriarcat, el gènere és un concepte determinat per la cultura i la societat, i no per la naturalesa. Per tant, és possible i necessari canviar-lo per evolucionar cap a un model més igualitari.
Les mostres de sexisme als mitjans de comunicació i a la publicitat tenen la representació de la feminitat basada en la bellesa i els rols de gènere. S’utilitza la imatge de la dona als anuncis com un objecte bonic, de pell suau, cos esvelt, depilat de cap a peus i maquillat. Les dones han de ser belles i  tenen defectes que cal eliminar, marques que espatllen la perfecció, encara que siguin completament naturals, com les arrugues, les estries o la cel·lulitis. Els anuncis de detergent o menjar estan protagonitzats majoritàriament per dones, mentre que els homes predominen als anuncis de cotxes o eines. El mateix passa amb els anuncis de joguines: les nenes anuncien nines i cuinetes i els nens, superherois i vehicles. Tots aquests continguts fan que es tingui una imatge irreal de les dones, basada en l’aspecte físic i no en el coneixement i la vàlua. 
Els tres Reis Mags d'Orient són homes, on està escrit?, és la tradició!  i així és com és veu a quasi totes les cavalcades d'arreu, però això comença a canviar. L'Ajuntament de Lleida s'emmiralla amb la cavalcada republicana del 1937, que es va fer a Madrid i a València i ha incorporat una Reina Maga. A llocs com el barri de Gràcia de Barcelona les dones ja hi tenien presència de fa anys d'una altra manera: fan de carteres reials. Malgrat la polèmica que han encès les Reines Magues, no totes les reines magues són cosa de les esquerres... La missa de l'1 de gener de 2016, que fa cada any el Vaticà i que oficia el papa Francesc va incloure dos nens i una nena disfressats dels tres Reis Mags.
"El temps de la censura,
 afortunadament, ja ha passat"
i una pilota de futbol és un regal de REINES