donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 10 de març del 2019

Igualtat de gènere i Apoderament de les dones i les nenes:"Pensar en igualtat, construir amb intel·ligència i innovar per al canvi"

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, ONU Dones insta als líders mundials i locals i a les persones defensores dels drets de les dones a
 "Pensar en igualtat, 
construir amb intel·ligència 
i innovar per al canvi"
L'entitat de les Nacions Unides per a la igualtat de gènere posa en relleu els serveis públics, la seguretat dels ingressos, els espais segurs i la tecnologia per millorar la situació de les dones i les nenes. Crònica ONU DONES febrer 2019
El tema triat per al Dia Internacional de la Dona 2019, 8 de març, és "Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi". Aquest tema es centra en formes innovadores en les que podem advocar per la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones, especialment en les esferes relatives als sistemes de protecció social, l'accés als serveis públics i la infraestructura sostenible.

L'assoliment dels ambiciosos Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) requereix canvis transformadors, enfocaments integrats i noves solucions, sobretot pel que fa a la defensa de la igualtat de gènere i l'apoderament de totes les dones i nenes. Si es mantenen les tendències actuals, les intervencions existents no seran suficients per aconseguir un Planeta 50-50 per 2030. És crucial comptar amb plantejaments innovadors que trenquin amb la situació habitual, per tal d'eliminar les barreres estructurals i garantir que cap dona i cap nena es quedi enrere.
La innovació i la tecnologia brinden oportunitats sense precedents; però, les tendències actuals indiquen que la bretxa digital s'està ampliant i que les dones estan insuficientment representades en els camps de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les matemàtiques i el disseny. Això els impedeix desenvolupar i influir en el desenvolupament d'innovacions sensibles al gènere que permetin aconseguir beneficis transformadors per a la societat. Des de la banca mòbil fins a la intel·ligència artificial o la Internet de les coses, és vital que les idees i les experiències de les dones influeixin per igual en el disseny i l'aplicació de les innovacions que conformaran les societats del futur.
Contactes per als mitjans de comunicació: ONU Dones, media.team@unwomen.org