donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 28 d’agost del 2018

GRÀCIES BALÀFIA PER UNA FESTA MAJOR 2018 DE BARRI QUE NO OBLIDAREM!

GRÀCIES
GRÀCIES
GRÀCIES
GRÀCIES
La cercavila de la Pepeta, el Pepet i el Manyac ha dut a les familíes al pregó inspiradíssim de la Maria del Olmo i la proclamació de les Pubilles i Hereu 2018 en una Plaça de les Magnòlies de gom a gom, gràcies al Cafè dels Artistes i a la Ma José per la seva gentilesa.  
Les dones i homes de la Junta de l’ Associació de Veïns de Balàfia i DonaBalàfia Associació volem fer palès el nostre agraïment per la gran participació que han tingut tots els actes que la nostra Comissió de Festes ha organitzat per al gaudi de totes les ciutadanes i ciutadans del nostre barri, la ciutat de Lleida i de la comarca.
La gent, la nostra gent, heu respost amb una afluència massiva i especialment alegre.Hem consolidat el doble centre de gravetat de la festa, el Centre Cívic de Balàfia  i la plaça del Jardí de les Magnòlies, aquesta última, punt de referència lúdic per a tota la ciutat de Lleida.
La xocolatada, gràcies a Plusfresc, els balls de tota la vida, el grup de versions, les sardanes i les havaneres i el rom cremat, s’han mostrat com veritables atractors de milers de persones.
En l’àmbit de la cultura popular, el torneig de bitlles d’invitació amb 17 equips han bastit un oferta que manifesta la potència de les nostres tradicions, al costat el concurs de dibuix que aquest any ha comptat amb un jurat de categoria al qual volem agrair el seu temps i la seva elecció, Oriol Aromí, Cristina Mayech, Ramón Vallés.  
Sant Bartomeu, en honor del qual celebrem la festa, ha tingut una Missa amb les autoritats, les pubilles i hereu i els fidels, que de pas ens ha permés agrair el bó que ens ha fet tots els dies. L’obra d’art que l’ AVV. va encarregar a l’artista balafienc Casimiro Jové, aquest any homenatjat també, roman en dipòsit a l’ església donant-nos una icona, Sant Bartomeu on fer l’ofrena de flors i així reforçar  el coneixement de la nostra cultura.
 En l’àmbit esportiu  el Torneig d’ Escacs, organitzat pel Club Escacs Balàfia és un un signe, junt amb les bitlles de la nostra identitat com a barri .
L'exhibició de balls de saló i els concerts de les corals han delectat petits i grans.Els més menuts han tingut una programació especialment atapeïda, començant pel Kamikace Splash i el concurs de dibuix infantil, aquest any amb el tema dels gegants i el Manyac i la Festa Major, el festival d’inflables i el diumenge, la Festa Holi i la de l’ Escuma, junt amb una oferta de firetes cada cop més completa.
El dijous, primer el fotògraf Oliver Villas posa la fotografia formal de les Pubilles i l' Hereu, després, la Inauguració de l'exposició de fotografies de JoGoLo, INSTANTS, reculls d'instantànies tan diverses com l' estimat Pirineu lleidatà, la vida ciutadana i les persones. Al vespre amb la llonganissada màgica, per primer cop hem tingut una maga "Melanie" un sopar de la sòcia i el soci que continuarà el 2019.
Tota la Festa Major s’ha desenvolupat en un ambient lúdic i familiar en gran part atribuïble a les forces de seguretat Policia Local i Mossos d’Esquadra que treballant coordinament amb Protecció Civil i la Comissió de Festes de l’ AVV. Balàfia i donabalafia ens han acompanyat de manera discreta, eficient i eficaç.
Malgrat tot, sempre aquest tipus d’activitat genera molèsties per a alguns ciutadans i fins i tot desacord en alguns continguts. Aquestes juntes volen agraïr la paciència i col.laboració de tots els veïns i veïnes.
Per anar acabant, agrair a totes les voluntàries i voluntaris, entitats i institucions el seu suport sense el qual ja es impossible tirar endavant.
En resum, repetim, GRÀCIES i com diu la cançó  :
“ passi-ho bé i fins l’any que ve “
 La Junta de l’ AVV Balàfia.
DonaBalàfia Associació
 La Comissió de Festes