donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 25 d’abril del 2018

DISSABTE A BALÀFIA TOP 4:Asmaa Aouattah, Paquita Sanvicen, Rafael Crespo i Dones de Balàfia

L’ objectiu d' aquesta jornada és contribuir a la informació i coneixement de la cultura i manera de viure de les nostres conciutadanes  i oferir un coneixement sobre l’ Islam, la cultura Amazic i la influència que la religió exerceix sobre la dona musulmana i la seva família a Lleida. També, canalitzar aquells prejudicis existents al respecte, així com resoldre possibles dubtes que s’hi relacionin. És important tenir en compte que gran part de les contradiccions que s’estableixen entorn l’ Islam (fruit de la comparació de varies traduccions de l’Alcorà, entre aleies – versos – del mateix Llibre Sagrat, o hadïts de la sunna...) són les que influeixen en que sovint la situació d’algunes dones musulmanes sigui totalment submisa.
Asmaa Aouattah és llicenciada en filosofia per la Universitat Mohamed Ben Abdellah de Fes (Marroc); Màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals, per la Universitat de Barcelona; Màster en Agents d’Igualtat d’Oportunitats, per la Universitat de Lleida. Treballa com a agent d’Igualtat al Consell Comarcal del Maresme, a Mataró.
És conferenciant i tallerista en llengua i cultura amazigues, immigració i igualtat de gènere; traductora de l’amazic i a aquesta llengua en idiomes com el català, el castellà, el francès i l’àrab. Codinamitzadora del programa ‘Migrades’ de Matarò Ràdio, també ha estat membre de la coral Primavera per la Pau, i del grup motor del festival Diversita’t. Ha publicat alguns contes però L’Etern retorn és el seu primer llibre.
L’Etern retorn, Asmaa Aouattah ens obsequia amb un recull de contes escrits amb una gran sensibilitat –sovint amb un punt d’ironia– on emergeixen històries de persones de procedència amaziga i marroquina que viuen a Catalunya, records màgics del país dels ancestres, d’ales migrants, de somnis evaporats, de lluites per la vida i per la dignitat. Relats, majoritàriament, de dones valentes i desacomplexades que necessiten tallar les cordes que les lliguen a l’opressió o que ja han tallat aquestes cadenes. Sempre amb el desig de mostrar olors i realitats difícils d’una banda i l’altra de la riba.
Asmaa Aouattah: Els Amazic som el poble autòcton del nord de l’Àfrica, des de fa més de 8000 anys. Som entre 25 i 30 milions de parlants, dispersos per països com Marroc, Algèria, Mali, Níger, Tunísia, Líbia o Egipte, a més de la diàspora migratòria dels darrers anys.