donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 5 de gener del 2017

6/1/1907: Maria Montessori obre la seva primera escola i guarderia per nenes i nens de la classe treballadora a Roma

L'educadora, pedagoga, científica i feminista Maria Montessori 
(1870-1952) va néixer un 31 d'agost.
Va ser una de les primeres dones doctores a Itàlia.
Maria Montessori va proposar innovacions radicals en els mètodes pedagògics de principis del segle XX: tot això es resumeix en l'anomenat mètode Montesori.
La integritat i congruència de Maria Montessori en el seu pensament i en el seu actuar li han merescut no només admiració sinó també un interès imperible
 en el seu sistema educatiu.
En acabar la II Guerra Mundial, el 1947, escriuria una carta molt significativa als caps de govern de tots els països, de la qual extraiem el següent paràgraf :
Us deixem aquí les seves paraules:
"La infància m'ha demostrat que la humanitat és una. Tots els infants parlen a la mateixa edat, no importa la seva raça ni les seves circumstàncies o les de les seves famílies; caminen, canvien les dents, etc . en certs períodes determinats de la seva vida. En altres aspectes també, especialment en el camp psicològic i intel.lectual, són similars, s'emocionen de la mateixa manera.
Els nens i les nenes són els constructors dels homes i dones que edificaran el futur, prenent l'entorn, el llenguatge, la religió i les peculiaritats no només de la cultura, no només de la nació, sinó també del barri on es desenvolupen.
L'infant és el ciutadà oblidat, i si alguna vegada, els homes d'Estat i els pedagogs arribessin a comprendre l'extraordinària força que batega en la infància per el bo o pel dolent, sento que li donarien prioritat per sobre de qualsevol altra cosa. Tots els problemes de la humanitat depenen de l'home, i si no se li presta atenció durant la seva construcció, la infància,  els problemes mai seran resolts.
S'ha de cuidar el desenvolupament dels infants des de l'inici de la seva vida, quan els grans poders de la natura estan treballant. Només llavors podrem tenir esperances d'idear una millor comprensió internacional i un millor desenvolupament de la humanitat."