donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 26 d’abril del 2016

EL CAMÍ COMPARTIT CAP A LA IGUALTAT. MOCIÓ PER AL PLE DE L'AJUNTAMENT DE LLEIDA PER A DEMANAR QUE EN EL FUTUR ALS CARRERS I PLACES DE LA CIUTAT POSIN NOM DE DONA

LLEIDA NO TE NOM DE DONA
Els noms de carrers de Lleida i de Catalunya 
que homenatgen dones són minoria i bona part recorden figures de santes. 
Les polítiques per a la Igualtat d'oportunitats entre homes i dones han centrat la seva atenció en diferents àmbits però no en aquest. Les dones han de continuar treballant molt més per què la societat conegui i reconegui el que fan i el que han fet. La base que ens articula com a ciutadans ha de recuperar la memòria històrica i ha de reconèixer el treball realitzat per les dones en la construcció del món. A Lleida com a d'altres ciutats li falta reconeixement al que han fet les dones en la història. 
A l' Ajuntament de Lleida, al començament del segle XXI,  demanem que reverteixi aquesta situació i a la societat lleidatana que sigui exemple i que de la mateixa manera que te integrat el reconeixement als homes que han fet coses importants també recordin a les dones que han deixat empremta i que és invisible,  per què tothom reconegui el que han fet i el que fan. Com a societat ens cal una reflexió sobre aquesta discriminació, sobre el biaix de gènere existent. Solament el 5% dels carrers de Lleida te nom de dona.
divendres dia 29 d'abril presentem moció
Presentem una eina col.laborativa de l’Institut Català de les Dones (ICD), juntament amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ha llançat aquest instrument per  a construir el mapa dels carrers de Catalunya dedicats a dones. L’objectiu d’aquesta eina oberta és que tothom pugui apuntar les aportacions que fan les dones a la societat i que es promogui el reconeixement públic a través dels nomenclàtors de les poblacions. “La nostra societat té un problema molt evident: té molt integrat el reconeixement dels homes que fan coses importants, però no el de les dones. Com que no hi ha reconeixement, hi ha una manca de referents femenins a la societat”, denuncia. Com a conseqüència, la presidenta de l’ICD explica que els mitjans de comunicació difícilment recorren a expertes per parlar de temes concrets. “En l’inconscient de la societat es va gravant l’opinió que hi ha manca de referents femenins i, per tant, es perpetua un cop més la invisibilitat de les dones”, sentenciava Montserrat Gatell presidenta de l' ICD del 2011 al 2016
Refet de NÚRIA MARTÍNEZ Barcelona 05/10/2014