donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 7 d’agost del 2015

Promoció de Salut :Carles Vallbona Calbó in memoriam

Ens hem assabentat d'una dolorosa notícia,  la mort del Dr. Carles Vallbona.
Ha estat un home fort amb la convicció que la Promoció de la Salut és un dels puntals de l'estat del benestar i una eina fonamental pel progrés de la humanitat.
 El trobarem a faltar…
E.P.D.
 El doctor Carles Vallbona, nascut a Granollers (Barcelona) el 1927, era professor de Serveis Distingits en Medicina Familiar i Comunitària al Baylor College of Medicine de Houston, Texas. També, era director mèdic del Programa de Salut Comunitària del Harris County Hospital District i col·laborador de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, president del Consell Assessor de la Promoció de Salut per l'Activitat Física i membre del Comitè Coordinador del Programa Nacional d'Educació sobre la Hipertensió dels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units. Ha estat objecte de nombrosos premis i distincions tant a Catalunya com als Estats Units (Premi Joan Dalòs, atorgat pel Centre Cardiovascular Sant Jordi, de Barcelona, el 1998; la Medalla d'Or del 3r Congrés Effort, de Barcelona, el 1997; o el nomenament de doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona, el 1997). Ha estat consultor de diverses institucions internacionals, com l' Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Organització Panamericana de Salut i el Banc Mundial. També, ha participat en organitzacions voluntàries de salut, com l'Unicef, l'American Heart Association, l'American Lung Association o l'American Red Cross, a Houston, Texas. En el present, a banda de les activitats acadèmiques que portava a terme tant als Estats Units com a Catalunya, el Dr. Carles Vallbona estava fent recerca sobre l'aplicació dels camps magnètics en el tractament del dolor. Ha estat el principal investigador del primer estudi científic rigorós que ha demostrat l'eficàcia dels imants estàtics i la transcendència del seu treball ha tingut ressò internacional. El Dr. Vallbona considera que la recerca sobre les aplicacions dels camps magnètics en el control de problemes de salut obre moltes perspectives i esperava aportar-hi noves idees.
 El Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable, conegut com PAAS, va ser elaborat pel Departament de Salut en resposta a l'increment observat en la prevalença d'obesitat, d'acord amb l'estratègia mundial de l'OMS i de la NAOS.
Dins del PAAS, s'inclouen accions pròpies i altres a les quals s'ha donat assessorament tècnic i/o suport institucional en quatre àmbits:
• educatiu
• sanitari
• comunitari
• laboral

Algunes accions del PAAS es porten a terme des d'ajuntament i consells comarcals, institucions sanitàries o educatives, gremis, fundacions i empreses privades