donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 25 de gener del 2015

ELENA PÀMIES : SONA LA MÚSICA. EN NOM DE DONA DONA'M UN CARRER

 Sabies que Elena Pàmies  i Julià Carbonell va crear la primera Escola de Música de Lleida l'any 1915?
Des de la nostra associació fa dies que demanem que és posi el nom de l' Elena Pàmies a un carrer de la nostra ciutat, per tal de donar a conèixer el seu nom i el seu treball en favor de la música a Lleida.
Lleida 1910

Les Escoles Municipals de Música es creen a partir de finals del segle XIX per a cobrir una necessitat popular, l'educació musical entre la població local, promoguent la creació d'un cos de professors de música que fins aleshores impartien classes als seus domicilis particulars. En un primer moment es crearen  seccions diferenciades per a nens i nenes, posteriorment l'ensenyament era mixt.
Posteriorment, amb la creació dels Conservatoris de Música, els professors de les Escoles Municipals de Música van passar a realitzar les tasques docents als col·legis públics nacionals i municipals de les ciutats.