donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 14 de maig del 2014

PREVENCIÓ I PROMOCIÓ DE LA SALUT:Dia Memorial de la Sida, a Lleida, Dijous 15 de maig.

Com cada any l’Associació Antisida de Lleida s’uneix a la Commemoració Internacional del Dia Memorial de la Sida que es realitzarà a Lleida el proper Dijous dia 15 de maig.
Es tracta d’un acte emotiu, que pretén recordar aquelles persones que han mort arrel d’aquesta malaltia durant tots aquests anys. Volem mostrar tant als seus familiars, companys i companyes, com a tota la societat que encara segueixen en el nostre record. 
 Atesa la rellevància i emotivitat que té aquest acte us agrairíem la vostra presència i participació, mostrant públicament suport cap a la normalització de les persones que encara avui, després de trenta anys, pateixen aquesta malaltia. 
Us enviem més informació de l’acte a l’adjunt d’aquest correu.
Atentament,
Joan Fibla Palazón
President
Associació Antisida de Lleida
973.26.11.11 Ext.2
www.antisidalleida.org
La infecció pel VIH continua sent un problema de salut pública prioritari, en un entorn on es detecta un cert relaxament davant l'epidèmia del VIH/sida entre la població en general. El Departament de Salut no només està mantenint les estratègies per evitar la propagació de la infecció i posant en funcionament els dispositius per atendre les persones afectades, sinó que de forma continuada està potenciant-los amb la participació dels diferents sectors implicats.
En aquest sentit, un sistema integrat adequat de vigilància epidemiològica ens permet estar alerta i conèixer la situació de l'epidèmia en el nostre entorn i la seva tendència. Per això, la informació recollida sobre la infecció pel VIH i la inclusió de la vigilància epidemiològica de les altres infeccions de transmissió sexual (ITS) ens indica que encara estem lluny d'evitar noves infeccions pel VIH i les ITS.
D'aquesta manera, sabem que la transmissió sexual és predominant en el nostre entorn, que s'ha incrementat la infecció en les noves generacions d'homes que tenen relacions sexuals amb altres homes, que l'augment en la població nouvinguda també té una repercussió gens menyspreable en les noves infeccions i que els adolescents i les dones continuen sent poblacions vulnerables.
Al mateix temps, aquestes dades epidemiològiques s'utilitzen per planificar i dur a terme intervencions preventives per disminuir la transmissió de la infecció sota el paraigües de l'evidència científica de les mesures per emprendre.
Diferents fronts, a banda de la prevenció, estan vigents. Les estratègies per millorar el retard en el diagnòstic de la infecció, la lluita contra l'estigmatització i la discriminació de les persones afectades, la incorporació de prestacions com a resposta a les noves necessitats en l'atenció de les persones infectades pel VIH/sida i la recerca de noves tècniques preventives com la vacuna.
Per tal de fer efectiva tota aquesta tasca que requereix l'abordatge de l'epidèmia del VIH/sida –com no podria ser d'altra manera–, es compta amb els diferents actors implicats: la majoria de departaments de la Generalitat de Catalunya, les administracions locals i supralocals, les ONG de servei en sida a Catalunya, els clínics, les societats científiques i els col·legis professionals. La disponibilitat de sistemes de vigilància epidemiològica més acurats ens permeten tenir un millor coneixement de la realitat actual de l'epidèmia.