donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 28 de desembre del 2013

Text familiar, Ramon Sanahuja (cunyat), amb motiu del bateig del pavelló Juanjo Garra.

Benvolgudes Autoritats, amics, veïns;
Estimat Juanjo,
Ja ens veus , som aquí per batejar el Pavelló, que fins ara era Olímpic. Del mont OIimp, de la muntanya més alta de Grècia, aquella on vivien els deus grecs.
Estic segur que la teva humilitat i la de la teva família no et creu mereixedor de tant honor. Per això, conversant amb tu com ho fem, imaginàriament, ens diries, amb aquell humor teu que tu voldries solament “apadrinar” aquest pavelló.
Per avançar en el temps, la societat necessita referents i encara que no en fóssim tant conscients tu n’erets un. Tristament, us hem de dir que potser no ho volíem, que ell encara no ho voldria. Però us he de dir que és un encert i malauradament ens omple d’orgull.
Aquest pavelló, Juanjo, compleix plenament amb el teu esperit: de compartir, un equipament, municipal, que dota d’igualtat d’oportunitats, a dos barris humils, de la ciutat de Lleida,  per a la pràctica de l’esport.
Aquest pavelló es part del fruit del teu treball, des de l’Ajuntament i per a la ciutat i, en particular pels barris del Seca de Sant Pere i de Balafia. Segurament fent d’animador sociocultural, tractant amb els veïns que tant t’estimaven, ja es va gestar la idea d’impulsar un equipament similar. Aquest darrers anys, des de la Regidoria d’Esports els vas veure i en vas viure la seva construcció.
Qui sap que ens hagués deparat el teu intens treball, les teves ganes de lluita per idees NO impossibles. La teva empremta ha ajudat a  materialitzar els desitjos de molts veïns. La família ha copsat l’estima de la gent dels barris i creieu-me que el Juanjo s’hi  identificava i estimava molt, la gent dels barris.
D’aquí unes hores, un dies, quan tots estiguem  distrets, treballant, el Juanjo pujarà a la coberta d’aquest pavelló per contemplar el que fem. Aquell moment no veurà  la neu del Dhaula, veurà aquelles coses que tant li agradaven de l’estimada Lleida. Veurà des d’aquest raconet de la ciutat, voltat encara de conreus i fruiters, lluny del soroll, tal com li agradava. Per aquí podrà passejar i trobar la seva “estimada bicicleta” o podrà córrer pel carrer Llibertat, seguint camins de Marimunt o baixant pels de Montcada, descobrint potser encara algun racó desconegut, ben a prop sempre de Corts Catalanes.
PAVELLÓ JUANJO GARRA i (pròxim) ROCÒDROM KESHAP GURUNG, sereu el record d’una gesta inhumana d’esforç,  de lleialtat, de companyerisme, de lluita fins als darrers alés de consciència contra totes les adversitats.
Estimat Juanjo, no ens deixes més remei que repassar el passat per reviure’t en el present.  Ja no entrenes amb l’Oscar, no vas a dinar a Casa Matilde, no reculls a la parada del bus a l’Aina, no pares taula per sopar amb l’Assumpta.  Ja saps que tots et trobem a faltar i no et tindrem més aquí, per això ajuda’ns a que sorgeixi un altre “Garra”, un altre “Juanjo Garra”, acull i apadrina aquest pavelló amb tot el teu cor.
Per que en un futur els joves que entrin per aquestes portes, tot i que encara no sàpiguen que coi! volen dir aquelles paraules rares que en deies, il·lumina’ls, motiva’ls per que busquin QUIMERES, les seves, i teves QUIMERES PERSONALS.

Lleida, 14 de desembre del 2013

Ramon Sanahuja
Cunyat de l’Assumpta Moreno