donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 22 de febrer del 2013

Parlem del Càncer





15 de febrer, Dia Internacional contra el Càncer Infantil

Volem insistir en la presa de consciència sobre la necessitat d’afrontar aquesta problemàtica des de l’òptica de la prevenció com una de les formes més eficients de tractar i curar aquest mal. 
Coincidint amb el Dia Internacional de l' Infant amb Càncer, el divendres 15 de febrer, dues entitats de la FECEC organitzen activitats solidàries per donar suport als infants i joves malalts de càncer i les seves famílies.
L'augment de nous casos de càncer és atribuïble a l'envelliment de la població. La bona notícia és que la taxa de mortalitat per càncer es redueix un 2% cada any. Anualment a Catalunya moren unes 15.700 persones a causa del càncer, i és la primera causa de mortalitat en els homes i la segona en les dones, després de les malalties de l’aparell circulatori. Tot i això, en els darrers deu anys, la taxa de supervivència s'ha incrementat un 10% en els homes i un 5% en les dones. 

La  Fundació Josep Carreras : 
Fa 25 anys de lluita contra la leucèmia. 
Gràcies per acompanyar-nos


Aquest any és molt especial per a nosaltres ja que fem 25 anys de lluita contra la leucèmia i les altres hemopaties malignes. Per iniciar un any de celebracions, hem volgut crear un vídeo commemoratiu que recull aquests anys d'esforç i dedicació des de la perspectiva de la Raquel, una expacient de leucèmia de 29 anys.
La Raquel és de Jaén i va emmalaltir el 1988, el mateix any en què es va crear la Fundació Josep Carreras. El 1992, la malaltia va tornar amb més força i la petita va haver de fer front a un nou desafiament: un trasplantament de medul·la òssia. Només feia un any que el nostre registre de donants (REDMO) estava en funcionament, però lamentablement no se'n va aconseguir localitzar cap compatible amb ella. Finalment la Raquel va sotmetre's a un autotrasplantament de medul·la òssia a l'Hospital Clínic de Barcelona.
Aquest any 2013, la Raquel i en Josep Carreras fan 25 any de lluita, d'il·lusió i de compromís amb els pacients. No et perdis el nostre vídeo del 25è aniversari! MÍRA'L
 Ara, es dedica al que va ser el seu somni quan estava malalta: convertir-se en una d'aquelles persones que tant la van ajudar. És infermera de la Unitat d'Hematologia Infantil de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i cuida a molts petits pacients pels què la nostra Fundació sí que ha trobat un donant compatible.