donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 3 d’agost del 2012

Alletament Natural, el millor per als nostres infants. Durant la Primera Setmana d'agost recordem l'aniverari de la Declaració Innocenti protectora de l'Alletament Matern

Aquesta declaració es va firmar a la primera setmana del mes d'agost de l'any 1990 per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Fons de Nacions Unides per la Infància (UNICEF). Així doncs, en més de 120 països es celebra la SMLM del dia 1 al 7 d'agost. La Declaració  Innocenti que manifeta la necessitat de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna. És el moviment més extens per defensar l'alletament matern.
Les associacions formades per mares i pares que donem suport a l'alletament natural i a tot el que aquest comporta tant a nivell afectiu com alimentari per als nostres fills i filles i  ajuden a realitzar una alimentació natural per als nostres infants.
Aquestes iniciatives neixen de la falta d'informació i dels missatges contradictoris que hi ha a l'entorn de l'alimentació dels nounats. Pensem que el nostre ajut pot ser molt útil per a aquelles famílies,  homes,  dones que amb poca o sense cap experiència optin pel millor camí per als seus nadons: l'alletament natural.
En general els grups són d'autoajuda, sense afany de lucre i  el suport i les activitats que proposen són gratuïtes. A Lleida podeu visitar http://www.alleta.cat/

Una figura de SUPORT que sorgeix amb força: LA DOULA

A l'antiga Grècia, la doula era la dona sàvia i experimentada que ajudava altres dones en el part i la criança dels fills.
Avui, la doula és la dona preparada i formada per donar suport emocional i ajuda pràctica a la dona, durant l'embaràs, el part i el postpart, amb eficàcia, discreció i respecte.
La doula ofereix un servei d'acompanyament a la mare i a la seva criatura durant tot el despertar de la maternitat. Ajuda la mare a desplegar les seves capacitats innates per a viure la maternitat, al pare a compartir l'experiència de la maternitat i anima la parella a prendre les seves pròpies decisions responsablement, respectant els hàbits, les opcions i la dinàmica de cada família.
La doula segueix una formació no reglada. No exerceix com a sanitària, ni com a llevadora ni infermera. L'activitat que porta a terme no substitueix en cap cas el diagnòstic i els criteris mèdics; és una tasca complementària a la dels professionals de la salut.
http://www.alletaricriar.org/49474