donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 28 de febrer del 2010

Global Forum for Women : Beijing + 15

D’aquest primer dia ens  quedem amb :
·         La necessitat de realitzar aquests fòrums i trobades mundials per tal de donar legitimitat a les demandes de les dones. Les conferències mundials són els instruments que permeten exigir als governs dels diferents països que acompleixin els objectius allí marcats.  
·         La necessitat d’incorporar a les noies joves al moviment “feminista”. Canvi generacional harmònic. 
·         A l’agenda de totes les dones del món hi hauria de constar el debat públic per a la implementació dels objectius marcat a Beijing ja que després de les revisions dels objectius allí marcats  encara  hi ha repte per seguir amb la història. Patricia Limanan proclama : “Mobing, Mobing, Mobing, arribada” la pubertat, 15 anys” encara hi ha corda   i demana un Beijing+30 anys. (la ONU va convindre que ja no s’organitzarien més conferències internacionals sobre les dones.) Hi ha algunes veus que demanen la realització d’un altra conferència però n’hi ha d’altres que tenen por que aquesta serveixi per retrocedir en els objectius aconseguits fins ara ja que va costar molt que estats com el Vaticà, Afganistan i d’altres països on la religió forma part de les seves lleis signessin i avalessin els objectius de la Plataforma. Una tercera via és la que proposa que és faci aquesta 5à Conferencia per què serveixi de revulsiu per a totes les dones del món, en certa manera és posa en primer pla als mitjans de comunicació tots els avenços i les mancances que encara persisteixen
·         Ser conscients que sota el paraigua de la “cultura” el patriarcat continua mantenint el poder i la manipulació, és pot legislar sobre les dones sense les dones, és pot segregar, és pot excloure, és pot discriminar. S’ha de ser pro activa/u per la cultura integradora i no excloent, evitar els fonamentalismes i no claudicar ni renunciar als dret humans aconseguits des de 1948. És va informar que hi ha delegacions de dones de països que no van obtenir el permís dels seus governs,  per assistir a aquesta trobada.
·        La formació continua essent l’eina fonamental per progressar, si les dones tenen educació tenen més qualitat de vida i més oportunitats per la igualtat.

Les dones sabem que sabem i somiem un món amb pau, justícia, segur amb esperança i amb futur  ...  

1 comentari:

Montse ha dit...

Tant lluny i tant a prop.
Comparteixo aquest somni.
Un món amb pau, justícia, segur amb esperança i amb futur...
La mainada que ara creix, en recollirà el testimoni.