donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 7 de febrer del 2010

Sopar de les Àguedes a Balàfia



En ocasió de la celebració de la Festivitat de Santa Àgueda s’ha celebrat el tradicional sopar de les dones de Balàfia. L’ Acte ha estat preparat per la Vocalia de la dona de  l' Associació de Veïns de Balàfia i ha col·laborat DonaBalàfia Associació.
Les paraules de presentació de la Coordinadora de la Vocalia de la Dona, Sra. Isa Sáez;  Presidenta de DonaBalàfia, Sra. Jos Farreny  i el President de l’ associació de Veïns, Sr. Toni Baró i la regidora que ens ha acompanyat, Senyora Neus Brocal,  en representació de l'Ajuntament, han donat pas al sopar que ha esdevingut una  festa de participació i alegria per a totes les dones allí reunides.
Aquest acte dóna el tret de sortida a tot una sèrie d’activitats que és realitzaran durant els mesos de febrer i març per a  commemorar el 8 de març, dia internacional de la Dona Treballadora, amb l’objectiu de donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes de la nostra societat.
Al acabar el sopar i com és tradicional és va procedir a fer el sorteig de regals que els comerciants i industrials del barri donen a l’associació per a tal fi. En aquesta ocasió i com a novetat,  és va fer una Subhasta per als damnificats d’ Haití,  la qual va animar a les presents i és va fer una bona aportació a la guardiola on s’estan recullin els diners.  

Gràcies a totes per la participació.




Així mateix, el dia 11 de febrer és farà l’acte simbòlic d’entrega de signatures recollides per a que el pavelló que s’està construint a Balàfia porti el nom de’ Agnès Gregori i les Pioneres de l’ Esport Lleidatà.  Amb aquest nomenament s’aconseguiria un reconeixement ciutadà per aquestes dones que ens els difícils anys 30, amb esforç, tenacitat i constància van donar visibilitat a la dona mitjançant la pràctica esportiva i també el seu paper  a la nostra societat, que en l' esport es especialment desigual,  la presència i encara pitjor la memòria que tenim de les esportistes lleidatanes, no es reconeix la seva memòria ni el seu mèrit.