donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 23 d’octubre del 2020

Ple del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) per la COVID-19 TELEMÀTICA

 

Ple del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), format per 434 entitats, es va reunir el 21/10/2020 de manera telemàtica

Durant la reunió del Ple del CNDC, la consellera Budó ha remarcat que la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la Covid-19 d’una “magnitud encara desconeguda” afecta i afectarà a tothom, però “com sempre tindrà una  doble afectació a les dones”. Davant això, ha advertit que “és una realitat davant la qual ens haurem de preparar per combatre”. “Les professions amb major exposició al virus són les més feminitzades, el teletreball ha obert el camí cap a una altra manera d’organitzar-nos però també dificulta la conciliació familiar i carrega més les dones i la corresponsabilitat efectiva de tasques entre homes i dones encara ens queda lluny”, ha lamentat.

La Consellera Budó va denunciar que les dones víctimes de violència masclista i els seus fills pateixen especialment les conseqüències de la pandèmia, motiu pel qual ha assegurat que el Govern treballarà per donar-hi una resposta “més àgil, ràpida i eficient”.

Laura Martínez, presidenta del CNDC, ha explicat el progrés de l’estat d’execució del Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat de Catalunya que “en el darrer any 2019 ha vist complides les actuacions en un 115%”.  Martínez també ha donat a conèixer la darrera campanya de l’Institut Català de les Dones “Diposita aquí el teu masclisme” i ha afirmat “volem sensibilitzar contra el masclisme i ho estem fent amb la col·laboració dels municipis que estan enganxant el lema de la campanya a les papereres”. Nosaltres ens agradarà fer-ho a Lleida.

En la reunió el CNDC ha ratificat la incorporació en l’organisme de 5 noves entitats de dones, per la qual cosa el Ple queda format per 434 entitats. La consellera Budó ha volgut reconèixer la tasca de totes elles i donar la benvinguda a les noves incorporacions: “Més representativitat, més democràcia i més presència del territori, món rural i urbà, totes les veus i realitats representades al Consell” , ha celebrat.

El CNDC és un organisme amb estatus consultiu del Consell Econòmic i Social, de les Nacions Unides (ECOSOC) amb més de  20 anys d’experiència, amb representació en les sessions anuals de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW). Està organitzat en 10 grups de treball: dones amb discapacitat; dones grans; dones i mitjans de comunicació; dones migrades i refugiades; dones, empresa i economia; per a la millora del funcionament del CNDC i modificació del decret que el regula; ODS i agenda 2030; participació internacional; salut; i violències masclistes.

A la reunió hi han participat Montserrat Pineda, vicepresidenta segona del CNDC; Cristina Pulido, representant del GT Dones i Mitjans de Comunicació i Laia Rosich, del GT d’abordatge de les violències masclistes.

Montserrat Pineda