donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 3 d’abril del 2016

L’emprenta de les dones en la història. Dones per a la HISTÒRIA.

8 Feministes catalanes entre 1889 i 1976 segueix la història del feminisme al nostre país des de la darreria del segle xix fins a la Transició postfranquista del segle xx. Són Teresa ClaramuntDolors MonserdàCarme KarrFrancesca BonnemaisonAurora BertranaPaulina Pi de la Serra, Mercè Comaposada i Maria Aurèlia Capmany. Totes vuit, des d’ideologies i camps molt diversos, van lluitar amb el seu exemple, amb la seva acció i amb els seus escrits per a millorar la situació social del gènere femení.
 L'any 1909 Francesca Bonnemaison, pedagoga provinent de família burgesa, va fundar a Barcelona la primera biblioteca de dones pública de tota Europa. Junt amb l’Institut de Cultura Popular que va fundar un any més tard, va crear un espai que va esdevenir pioner de la seva època en la formació de les dones –especialment les obreres–; en el desenvolupament del coneixement científic, artístic i manual, i en el foment del seu benestar material i moral. En paraules seves, el seu objectiu va ser crear un “espai on combinar lo útil amb lo agradable“.



http://interactive.unwomen.org/multimedia/timeline/womensfootprintinhistory/en/index.html#section01
http://interactive.unwomen.org/multimedia/timeline/womensfootprintinhistory/fr/index.html