donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 3 d’octubre del 2023

“Sexe. Amor i Salut per a tothom”

Ja estan en marxa les II Jornades de #barrisvioletes,  us recordo el títol Sexe. Amor i Salut per a tothom” vam posar aquest títol perquè és important parlar amb sinceritat. El grup de treball dels Barris Violetes de la FAVLL, les dones que fan de tractor al moviment veïnal a Lleida, en col·laboració amb l’Escola de Participació Ciutadana i el suport de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)  hem detectat  els dubtes, les inquietuds, les incerteses i les inseguretats de les dones quan parlem de sexe. Perquè quan les dones parlem de sexe se’ns classifica, se’ns cosifica, se’ns jutja i així no és pot seguir i nosaltres volem saber-ne més sobre sexe perquè encara ens queda molt per aprendre!

El 20 i 27 d’octubre acompanyeu-nos a la Sala Jaume Magre de les 18 a 20h per a trobar respostes a les incerteses, als desitjos, a les informacions i a l’atreviment, sense moralismes... pel dia 20 comptem amb un panel de dones lliures i sàvies, Eva Fernández Lamelas. Doctora en antropologia social i infermera. Amb la ponència “Relacions afectives i sexuals en les diferents etapes de la vida” i l’acompanyaran: Maria Jounou Llobera. Llevadora d’ASSIR Lleida. Yolanda Bardina Martín. Tècnica en perspectiva de gènere i membre de l’Associació LIKA.  Sònia Notario  Entor. Educadora social. Tècnica de promoció de la salut de la Fundació Antisida Lleida.

Hi ha qui diu que el sexe no serveix per a res ! I de què serveix la sexualitat? Doncs, en teoria, únicament,  serveix per a passar-ho bé!. No té cap més funció. En aquest moment, i al món occidental, com a mínim, el sexe no serveix per a res?. Ja no té la funció exclusiva de la reproducció. És el sexe pel sexe! I Parlar de sexe,  normalment, potser,  no agrada gaire, més aviat molesta i molts cops és jutja.  

A banda de consells de salut, les jornades ens recordaran que el sexe és un joc i que les dones, malgrat les triples jornades, tenim el dret d’alliberar-nos i gaudir del nostre temps i del nostre cos. Sense culpes i sense presses,  soles o en companyia, tinguem l’edat que tinguem i sigui quina sigui la nostra orientació sexual— és la premissa bàsica.

Esperem que aquestes jornades ens ajudin a replantejar la nostra visió de la sexualitat, a treure-hi ansietat i a saber com ho volem i com el volem i a sintonitzar amb el nostre cos, coneixe’l per gaudir-ne !

Emmarcades al voltant del dia de la dona rural i solidàries amb la Marató de TV3, “La Marató que dona Llum”, amb aportació d’entrada inversa.

Us esperem!