donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 11 de maig del 2023

"El #movimentveïnal davant de les #eleccionsmunicipals23" Opinió.

 
D’aquí un mes quan ens tornem a escoltar ja hauran passat les eleccions municipals i segurament ja tindrem una idea de quina persona i quin equip seran les que en els propers 4 anys ens governaran als barris i l’horta de Lleida.

La gent del moviment veïnal, que estem a peu de barri, hem treballat, debatut, fet nostre i aprovat a l’ assemblea general de la CONFAVC a l’abril,  un document on es fan unes reflexions i unes aportacions per a les i els veïns que en els propers dies escoltaran tot tipus de propostes i arguments per part dels candidats per aconseguir el seu vot.

Conté els punts que les dones i homes de les associacions veïnals creiem que han d’incorporar tots els programes electorals. N’enumeraré uns quants i us emplaço a consultar el document a la pàgina web de la CONFAVC:

Sanitat i educació 100% pública i universal.

Aturada de les externalitzacions, privatitzacions encobertes, i mercantilització dels serveis públics.

Construïm Barris Violetes. Atenció transversal de totes les polítiques municipals cap a la transformació amb perspectiva de gènere. Especialment en urbanisme, mobilitat, cures i atenció a les persones, drets de les dones que són DDHH i prevenció de les violències de gènere. Específicament, multiplicar, estendre i generalitzar les polítiques de cures. La vida i la producció és sostinguda per la cura (el cuidado) i l’atenció a les persones, a totes les persones i aquestes són una responsabilitat individual i col·lectiva del conjunt de la societat. Les dinàmiques competitives, individualistes i elitistes del model econòmic i social que s’està imposant afavoreixen la producció i la mercantilització sense límits per sobre del valor que te la necessitat de la cura a les persones. Falta el reconeixement social d’aquestes perquè son un bé comú. Generar cultura de la corresponsabilitat. Afrontar els reptes que planteja la vida organitzativa de les famílies i la comunitat. Hi ha d’haver igualtat d’oportunitats per a totes i tots sinó, la reproducció i la vida s’afebleix, som el pais amb més baixa natalitat del món ..... Donem valor a la cura individual, col·lectiva, del planeta i a la solidaritat cap al patiment humà i no humà.  


Municipis lliures d’ amiant (uralita) que provoca càncer de pulmó i altres malalties.

L’habitatge és un dret bàsic, no un privilegi ni cap mercaderia. Cal donar resposta a l’emergència habitacional, avançar per a l’emancipació de gent gran i joves. Molt a favor de les polítiques públiques de sòl amb un pla estratègic per un futur. Els habitatges buits (dels bancs) i de l’estat, més que pagats per totes i tots, han de ser un element més per a frenar l’especulació. Incentivar, acompanyar i promoure iniciatives en la promoció d’habitatge en règim de lloguer i lloguer social.

Mobilitat integradora, transport públic i col·lectiu. Solucions de mobilitat pública, accessible, sostenible, segura i assequible a tots els barris. Defensem una mobilitat connectada, transversal, amb intercanviadors, estacions intermodals amb pàrquings dissuasoris i aparcaments segurs per a bicicletes. Connexions amb centres de treball, estudis i oci. Tot sense barreres arquitectòniques. Imprescindible l’accés als centres escolars, ambulatoris, espais familiars, botigues de barri, vies ciclables i per a vianants.

Erradicar la corrupció

Cap persona sense drets: padró, vot, veu i serveis bàsics per a tothom.

Seguim ...

Jos Farreny Justribó

https://twitter.com/CONFAVC/status/1654110034505105414