donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 13 de setembre del 2022

Esportcat presenta 'Entre totes, tot', l'acte històric que mostrarà a Tarragona el potencial de l'esport femení català

 ‘Entre totes, tot’

Anna Caula explica que reunirà dissabte, i per primera vegada, els principals equips femenins i esportistes del país per “visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení”

“Reconeixerem en un mateix espai fites de clubs i trajectòries personals, però, sobretot, ens farem suport i demostrarem que la dona és present en l’esport. Volem trencar estereotips i empoderar-nos”, recalca Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física. “Visibilitzarem la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení”, format, com ha dit Anna Caula, per esportistes, “però també per directives, entrenadores, metges, àrbitres, pares i mares, etc.”.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha recordat que el repte del Govern era que “aquesta fos la legislatura de l’esport femení, i ho estem demostrant amb fets, multiplicant per quatre els ajuts que rebran els clubs femenins catalans per competir a l’elit estatal i internacional, i donant visibilitat a aquesta força”. “Molts esports, d’arreu del territori, competeixen i excel·leixen. Dissabte celebrem un acte per reconèixer la bona feina que es fa i per mantenir el compromís econòmic de la Generalitat d’acompanyar aquesta bona feina”, ha afegit.

Anna Caula convida “tothom a formar part d’aquest acte, als equips que vinguin amb seva samarreta” i als més petits, que poden ser “nous referents”, perquè podran conversar amb una desena d’esportistes d’alt nivell, que els rebran i signaran autògrafs. “Juntes ens empoderarem, i es veurà la força que tenim i la que podem arribar a tenir”, ha afirmat, a la vegada que justificava l’elecció de Tarragona per acollir l’acte per la “voluntat de mostrar la riquesa territorial de l’esport femení del país”.

‘Entre totes, tot’, que també servirà per donar el tret de sortida a la temporada 2022-2023 de l’esport femení català, vol ser una festa de l’esport femení català, i per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, servirà per “ajudar a crear referents esportius, però també de vida” i per “reconèixer tota la comunitat que integra l’esport femení”. “Impulsar la mirada femenina en la societat és imprescindible”, ha conclòs. Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha apel·lat a treballar per “consolidar l’esport femení i fer-lo més visible” en el camí perquè la “igualtat de gènere sigui una realitat”.

Finalment, pel que fa als organismes col·laboradors en l’acte, Benjamí Pons, president de la Federació Catalana de Patinatge, apuntava que “els valors femenins han d’estar inclosos en la pràctica esportiva per fer créixer l’esport”, mentre que Mireia Vicente, cap de poliesportiu del Departament d’Esports de Televisió de Catalunya, apuntava que la retransmissió de la festa per Esport3 respon a l’objectiu de la televisió pública catalana de “participar en un esdeveniment on podem ser proactius amb el territori per augmentar la visibilitat de les dones en l’esport”.

Una trobada històrica

Mai abans el teixit que forma l’esport femení de Catalunya s’havia trobat en un únic espai, en un acte que estarà obert a tot tipus de públic. A l’acte ‘Entre totes, tot’, es reconeixeran 24 equips que competeixen en tornejos internacionals i 14 esportistes amb una àmplia experiència professional, àrbitres, entrenadores i directives, entre altres convidades. El nom “Entre totes, tot” respon a la idea que l’esport femení català no només són les esportistes, sinó també les persones dels àmbits tècnic i directiu i les persones aficionades. Totes formen part de l’esport femení del país.

L’acte de dissabte estarà presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, acompanyada de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, així com l’alcalde de Tarragona i la presidenta de la Diputació de Tarragona.