donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 12 de gener del 2022

Kamal Ranadive, investigadora biomèdica. 104º aniversari del seu neixemnt

 

amal Samarath, més coneguda com Kamal Ranadive, va néixer el dia 8 de novembre de 1917 a Pune, Índia. L'encoratjament del seu pare per seguir una educació mèdica va inspirar a Ranadive a sobresortir acadèmicament, però va trobar la seva vocació en biologia. El 1949, es va doctorar en citologia, l'estudi de les cèl·lules, mentre treballava com a investigadora al Centre d'Investigació del Càncer de l'Índia (CICR). Després d'una beca a la Universitat Johns Hopkins de Baltimore, Maryland, EUA, va tornar a Bombai (aleshores Bombai) i al CICR, on va establir el primer laboratori de cultiu de teixits del país.

 Com a director del CICR i pioner en la modelització animal del desenvolupament del càncer, Ranadive va ser un dels primers investigadors de l'Índia a proposar un vincle entre el càncer de mama i l'herència i a identificar els vincles entre càncers i certs virus. Continuant amb aquest treball pioner, Ranadive va estudiar Mycobacterium leprae, el bacteri que causa la lepra, i va ajudar a desenvolupar una vacuna. El 1973, la doctora Ranadive i 11 col·legues van fundar l'Associació de dones científiques índies (IWSA) per donar suport a les dones en els camps científics.

 Ranadive va animar amb fervor els estudiants i els estudiosos indis a l'estranger a tornar a l'Índia i posar els seus coneixements a treballar per a les seves comunitats. Després de jubilar-se l'any 1989, el doctor Ranadive va treballar a les comunitats rurals de Maharashtra, formant dones com a treballadores de la salut i impartint educació en salut i nutrició. L'IWSA té ara 11 capítols a l'Índia i ofereix beques i opcions de cura dels nens per a dones en ciència. La dedicació de la doctora Ranadive a la justícia sanitària i l'educació segueix sent influent per als seus estudiants que treballen com a científics avui.

Gràcies a 

Marta Macho-Stadler impulsora de

 Mujeres Con Ciencia