donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 19 de setembre del 2020

PARLEM DE LLENGUATGE INCLUSIU. US COMPARTIM UNA MANERA DE FER-LO ÚTIL. EL FEM VIRAL?

Com ho fem per visibilitzar les dones en el llenguatge, doncs? 

cliqueu als punts i ho veureu !

El llenguatge és una construcció sociocultural i històrica, es caracteritza per ser dinàmic i estar exposat a transformacions. A més, el llenguatge és en ell mateix un instrument de canvi social, ja que a través de la parla o de l’escriptura és possible veure i reconèixer allò que les persones –siguin dones o homes- han aportat a la societat. 
El llenguatge és la facultat humana de poder comunicar els propis pensaments o sentiments mitjançant un sistema o codi determinat de signes interpretables per una persona receptora. 
Però el llenguatge no és només un conjunt de paraules, és un conjunt de significats compartits. A través del llenguatge designam la realitat, però també la interpretam i la cream simbòlicament quan feim abstraccions. La nostra cultura, de tradició patriarcal, s’ha reflectit en l’ús de llenguatge. Aquests sediments s’hi han fixat de tal manera que han entrat a formar-ne part. Per tot això, no s’ha de tenir por a forçar el llenguatge, a adaptar-lo a noves realitats per rompre aquest cercle viciós.

https://view.genial.ly/5f09dfd43d5a6d0d6f17498a/horizontal-infographic-review-receptes-per-visualitzar-les-dones-en-la-llengua

GRÀCIES MONTSE MASANA PER AQUEST TREBALL FANTÀSTIC