donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 4 d’abril del 2020

Tens 15 minuts per a tu? (1)

Inefc, Diputació i Salut han fet públic aquest programa, que consisteix en tres sessions de 15 minuts, creades per professionals de CAFE i d’atenció primària, en el marc del projecte europeu EUPAP (European Physical Activity on Prescription Model), que prescriu i planifica l’activitat física com a font de salut seguint el model que s’aplica a Suècia. “Aquests exercicis van dirigits a un target clar de persones adultes sedentàries o amb baixa condició física i de baix risc. La recomanació que fem és repetir les tres sessions almenys un dia a la setmana”, explica el doctor i professor Sebastià Mas, de l’Inefc Lleida, que s’encarrega de coordinar la implementació del projecte EUPAP, a nivell de Catalunya, així com de l’estudi d’aplicabilitat que es realitza en deu regions diferents d’Europa.
Els vídeos, en els quals exerceix de professora Miriam Cuesta, poden veure’s a YouTube i també seran difosos a les sales d’espera dels CAP i els centres hospitalaris de Catalunya. Segons el doctor Xavier Peirau, especialista en medicina de l’esport i un dels membres del projecte EUPAP que lidera l’Inefc Lleida, va assenyalar que amb aquest programa en línia “ens hem volgut allunyar de les propostes típiques de les xarxes socials. No proposem exercicis, sinó un sistema d’entrenament amb un ordre i que es pugui ajustar a les necessitats de temps i repeticions. En la primera part hi ha una introducció a la mobilitat articular, la segona és treball core d’abdominals i la tercera és força més estiraments”.