donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 16 de gener del 2020

La Discriminació de les DONES al cinema

Les actrius cobren la meitat que els actors. Les directores, la meitat que els directors. Volem, molts homes i moltes dones, que hi hagi paritat i que el treball dels homes i de les dones es mesuri, per la mateixa rasadora. Si tu ets la part més important d’una pel·lícula, ets tu qui has de cobrar més, siguis home o siguis dona.
Hollywood està controlat per homes blancs que no només discriminen dones sinó també els que no són blancs. I cal no oblidar que els jueus segueixen sent els amos de Hollywood, no només la gran majoria dels grans creadors sinó també la majoria dels que arrisquen els seus diners. Això explica que hi hagi tants jueus a la part creativa.
En tota la història dels Oscar, només l’ha guanyat una dona com a directora (Kathryn Bigelow por En Terra hostil, 2009). Per contra, 87 homes han estat els guardonats. En els Goya, només 30 dones han estat nominades contra 83 homes. Parlo de totes les especialitats.
La proporció real de dones que aconsegueixen fer realitat els seus projectes en el cinema és d’una dona per cada 24 homes.
De cada mil pel·lícules que s’arriben a fer, només 45 són dirigides per dones. Això fa que, com a mitjana, una dona estreni una pel·lícula cada deu anys, mentre que un home n’estreni tres.
A Hollywood s’ha creat un moviment contra la discriminació femenina en el que figuren entre altres Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Reese Witherspoon, Patricia Arquette, Cate Blanchet o Emma Thompson. 
GRÀCIES AL CINÈFIL I A ÀNGEL COMES
PER LA SEVA APORTACIÓ