donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 12 d’octubre del 2019

25 de novembre 2019:POSEM les activitats de lluita CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA AL CAPDAVANT. Recuperem aquest text de fa 11 anys completament vigent,!! PER QUÈ ENS CONTINUEN MATANT?

02/10/2008 / Barcelona

 “La violència contra la dona és estructural,

interclassista i intercultural”

Marta Selva, Presidenta ICD 2003-2010
La penúltima sessió del cicle de conferències sobre la violència contra les dones a Iberoamèrica, "Per què les continuen matant?", que va organitzar la Casa Amèrica Catalunya juntament amb la Casa de América de Madrid, va estar dedicada a la situació de les dones a Catalunya. En ella és varen explicar  els esforços que fan des de la institució, ICD, "per tal d’incorporar la perspectiva de gènere a tots els àmbits de la legislació catalana", des de l’elaboració del nou Pacte Nacional per l’Immigració fins a l’enllumenat urbà, passant pel sistema de salut pública, l’educació o els transports. "Legislar una situació de desigualtat en termes d’igualtat és doblement discriminatori", va afirmar, tot reclamant "mesures d’acció positiva que permetin actuar sobre les situacions que generen desigualtat d’oportunitats."
L’Institut Català de les Dones va modificar el seu nom l’any 2005, deixant de ser l’Institut Català de la Dona. "No va ser un canvi gratuït ni va ser fàcil aconseguir-ho, però és el símbol del reconeixement de la diversitat de les dones a Catalunya", va explicar. Selva va vaticinar l’arribada d’un nou canvi de paradigma en l’enteniment de les relacions entre homes i dones, ja que preveu que les mesures que avui dia són necessàries per a "valoritzar i visibilitzar els sabers i experiències de les dones", que representen el 52% de la població a Catalunya, ja no ho seran quan la societat assumeixi aquesta nova perspectiva com el model de la normalitat. "Les dones ja no som presoneres de la mirada que el món masculí ha dipositat sobre nosaltres durant segles", ha declarat.
"Violència contra la dona" Respecte al tema de la violència contra la dona, Selva defensava l’ús del terme "violència masclista" i no el de "violència de gènere", ja que "no és el gènere masculí el que genera violència, sinó el masclisme i l’actitud de bel·ligerància i control sobre les dones" que aquesta visió del món implica.Marta Selva també va voler desmentir la idea que a l’Amèrica Llatina hi hagi una cultura de la violència superior que a Europa. "La violència contra la dona és estructural, interclassista i intercultural", va afirmar, "i només es pot superar amb l’assoliment d’un nou contracte social" basat en una percepció completament diferent a la del paradigma masclista de les relacions entre homes i dones."Per què les continuen matant?" és la pregunta vigent que ens continuem fent. Des de principi d’any 2019, les víctimes mortals de violència de gènere per les seves parelles i exparelles, ascendeixen a 15, segons l’últim balanç del Ministeri d’Igualtat, any 2018 a Catalunya han estat assassinades 8, d'elles solamament una havia denunciat.
si cliqueu a la imatge tindreu l'enllaç a totes les dades