donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 4 de setembre del 2018

TORNEM AMB FORÇA: alguns dels nostres VALORS: EQUITAT. IGUALTAT. SOLIDARITAT.INNOVACIÓ.COOPERACIÓ.

EQUITAT
Potser hem d'encetar un debat sobre el model social on l'equitat, ara molt lluny de la realitat, ha de prevaldre. La desigualatat existeix, en l' esport encara més,  treballem per arribar a tenir una societat més justa, les dones som el 50% de la població, aquesta proporció no és reflecteix en molts àmbits,  la seva participació és molt menor en molts sectors, l'esportiu un d'ells. Equitat de gènere és la distribució justa dels drets, els beneficis, les obligacions, les oportunitats i els recursos sobre la base del reconeixement i el respecte de la diferència entre dones i homes en la societat.

 IGUALTAT
Igualtat de gènere: la condició d'ésser iguals homes i dones en les possibilitats de desenvolupament personal i de presa de decisions, sense les limitacions imposades pels rols de gènere tradicionals, per la qual cosa els diferents comportaments, aspiracions i necessitats de dones i d’homes són igualment considerats, valorats i afavorits. Podem considerar, doncs, que la igualtat és un principi general de dret i l’equitat l’aplicació que se’n fa a cada cas específic a fi de corregir les situacions injustes.

SOLIDARITAT.
La solidaritat és un sentiment de pertinença a un mateix conjunt que fa paleses les obligacions entre els seus membres, sobretot pel que fa a l'ajuda mútua. És un concepte relativament nou, que abans quedava englobat dins altres termes, com el de caritat o benevolència. Es distingeix de la caritat perquè el que ajuda se sent responsable de l'altre i de la seva situació. S'acostuma a associar la solidaritat amb un valor que mou les persones a intentar compensar les injustícies socials, en el nostre cas, l' esport femení. Es canalitza sobretot a través de les accions de voluntariat, les ONG i similars.
INNOVACIÓ
La innovació que proposem en el món de l'esport femení consisteix en introduir novetats en la participació, promoció, difusió ... El terme innovació pot referir-se tant al resultat com a l'acció de crear aquest resultat. Pensem que els petits canvis que augmenten les prestacions o capacitats (innovació incremental) o en canvis fonamentals (innovació radical). 
 COOPERACIÓ
Cooperació per a la posada en comú de mètodes per assolir uns objectius que satisfacin les necessitats del nostre col·lectiu #esportfemenilleida. En la cooperació l'èxit d'un depèn sempre i en tota manera de l'èxit dels altres, es treballa unint esforços i aprofitant els diferents talents de cada integrant del grup, i es diferencia de la competència en el fet que en aquesta es treballa de forma independent i isolada per tal d'assolir un objectiu abans que ho faci un altre individu.