donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 23 de maig del 2017

27-28 de maig: Dia internacional d'Acció per la Salut de les Dones.NOSALTRES EN BICICLETA

LA FESTA DE LA BICI
DIA D'ACCIÓ PER LA SALUT DE LA DONA
A BALÀFIA
PROPOSEM
Fa més d'una dècada que es commemora aquest dia. A Balàfia fa més de 5 anys que proposem accions i activitats per comemorar-lo. Les entitats de Balàfia treballem per la sensibilització i l'apoderament de les dones del nostre barri i del territori. Aquest any us presentem aquesta activitat que estem segures serà del vostre grat!
Us esperem!!
Feu difusió!
signeu el manifest
http://sherides.es/manifiesto-mujer-ciclista/
En l'àmbit internacional, es recorda que en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc l’any 1987 a Costa Rica (després de la celebració del V Encuentro Internacional Mujer y Salud), la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un dia d’acció mundial per la salut de les dones. Des d’aleshores, cada 28 de maig és una jornada de mobilització i reivindicació en què es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.
Avui més que mai és necessari afrontar els nous reptes socials, polítics, econòmics i culturals del nou escenari mundial i visibilitzar-ne l'impacte per a la salut integral de les dones. Segons defineix l’Organització Mundial de la Salut, s’entén per salut el complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia. Per tant, s’ha de vetllar per aconseguir proporcionar a les persones la millor qualitat de vida possible. Històricament, s’ha accedit a l’avenç mèdic a través d’un model masculí. És a dir, la provatura mèdica ha pres com a camp d’acció el cos masculí, i ha generalitzat els resultats a tot l’univers, inclòs el femení. Actualment, l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones pel que fa a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i el dret de les dones a ser ateses i tractades eficientment.