donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 18 de març de 2017

US Convidem a revisar alguns dels moments històrics increïbles que han exhibit la destresa i la força de les dones en l'esport als EEUU. L'esport és la plataforma de promoció dels drets de les dones a tot el món

Cinisca
 Fou la primera dona que va portar cavalls en uns jocs i la primera que va aconseguir 
una victòria a les olimpíades.
L'esport és l'escenari d'increïbles gestes de la capacitat atlètica, resistència i valentia. El març és oficialment el Mes de la Dona i l'Esport Femení Mes!. Us convidem a revisar alguns dels moments històrics increïbles que han exhibit la destresa i la força de les dones, elles han fet una marca en el món de l'esport. Sovint, en temps passats,  és plantejava  que és posarven un uniforme i anaven a acompetir en un tradicionalment, l'esport "masculí". Nosaltres volem tornar a recordar La llista de les top 10 dels EEUU del SXX  que demostra com la història es repeteix i ofereix una idea de com l'esport és un microcosmos i una plataforma per a la promoció dels drets de les dones.
1. 1926 - Gertrude Ederle es converteix en la primera dona a nedar al Canal Anglès.El seu temps de 14 hores i 31 minuts va trencar el rècord dels homes en el moment. Ederle va ser el pioner que segurament va mirar amb admiració quan Diana Nyad completar la seva nedar des de Cuba a Florida el 2013 després de cinc intents. Ella ens va recordar a tots que mai, mai es rendeixin en els seus somnis.
2. 1943 - The All American Girls Lliga de Beisbol Professional es va formar.Al punt màxim el 1948, constava de 10 equips i va atreure a gairebé un milió de fans. La lliga es va formar durant la Segona Guerra Mundial perquè els homes estaven barallant a l'estranger i "joc de Estats Units" havia estat tancat. Les dones se'ls va permetre als camps sagrats de verd, però una vegada que la guerra havia acabat, l'esport dels homes tradicionalment es van reagrupar. Tot i que no ha estat la lliga de beisbol professional de les dones durant 70 anys, les dones encara competeixen a la Copa del Món de Beisbol, que succeeix cada dos anys.3. 1957 - Althea Gibson converteix en el primer tennista afroamericà a guanyar Wimbledon i Forest Hills.Arthur Ashe va agrair a Althea Gibson per trencar la barrera de la raça i la classe de tennis. Gràcia i habilitat de Gibson la van portar a l'escena mundial del tennis i sempre poderoses imatges que contrastaven amb la realitat dels negres que viuen a la segregació als EUA .. Un avanç ràpid fins avui i que tenen capacitat atlètica les germanes Williams, l'èxit empresarial, i l'activisme per a la igualtat salarial.4. 1973 - Cinquanta milions de teleespectadors veuen derrota Billie Jean King Bobby Riggs en la "Batalla dels sexes" partit de tennis.Rei sovint ens recorda a tots que el 1973 les dones no se'ls permetia tenir targetes de crèdit sense un home de signar la paperassa. Colpejar a un home en qualsevol joc va ser una incursió en l'equitat que la majoria de les dones no podien imaginar en aquest moment. La capacitat del rei per utilitzar els mitjans de comunicació i comercialitzar la "guerra dels sexes" com una plataforma per a la promoció de la dona era un primer i segueix regnant com el millor.
5. 1977- Janet Guthrie va ser la primera dona a competir en les 500 d'Indianapolis.Les dones no se'ls va animar a conduir pel seu compte en els anys 70 i molt menys competir en 200 quilòmetres per hora en una pista de carreres d'oval. Assegurar el finançament i l'acceptació en l'àmbit de l'esport masclista segueix sent un repte. Danica Patrick és un model actual en el joc de patrocini i visiblement porta un fort paquet de corredors femenins que fan la seva marca.6. 1972 - Títol IX va ser signat pel president Nixon.Títol IX és la llei federal que va obrir la porta de l'oportunitat per a les nenes i les dones a participar en els esports en prohibir la discriminació de gènere a les escoles i universitats que reben fons federals. Tot i que tothom pensa en això com la "llei dels esports", sinó que també posen a les dones en els programes de postgrau de dret i en negocis, enginyeria, medicina, i, i en l'actualitat se centra en la seguretat de les dones en els campus i la contractació equitativa i l'exposició als camps de STEM.7. 1984 - Mary Lou Retton un perfecte 10 a la volta en els Jocs Olímpics de 1984 a Los Angeles per  la primera medalla d'or per una dona nord-americana en l'esdeveniment de tot l'any.Retton porta força, exuberància, i un esperit competitiu ferotge per l'esport de la gimnàstica, finalment donant-li un atractiu massiu de persones als EUA. En les dones dels anys 80 tenia pocs models físics, però els Jocs Olímpics de 1984 celebrats als EUA va portar Jackie Joyner Kersee, Joan Benoit, i Mary Lou a les nostres llars al costat de les cintes de fitness aeròbic de Jane Fonda. Segur que una bona mestra per a Simone Biles, campeona olímpica de gimnasia artística en Río 2016.
8. 1996 - Futbol i Softbol fan el seu debut en els Jocs Olímpics.Les dones nord-americanes dominen les competicions per equips, al guanyar les medalles d'or en el bàsquet, gimnàstica, futbol, ​​softbol i natació sincronitzada. Amb aquestes medalles i 25 anys dels beneficis del títol IX, esports d'equip per a les nenes es van convertir arrelat en la cultura dels Estats Units.9. 1999 - L'equip de futbol femení dels Estats Units guanya la Copa del Món.El partit es va jugar davant més de 90.000 aficionats al Rose Bowl, va tenir una audiència de televisió nord-americana estima en 40 milions, i una audiència televisiva mundial dels mil milions. Encara és l'esdeveniment esportiu de les dones més vist en la història dels Estats Units.10. 2003 - Annika Sörenstam es va convertir en la primera dona a jugar en un torneig de la PGA des de 1945.Sörenstam va jugar al PGA Bank of America colonial a Fort Worth, Texas. Tot i que ella està ara retirat, Sörenstam ha guanyat 90 tornejos internacionals, convertint-se en el jugador de golf femení amb més victòries en el seu haver i un dels golfistes més reeixits de la història.
 Les dones en la logística de l'esport