donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 8 de març de 2017

8 de març 2017. L'esport suma!#CorregimlaDesigualtat

El Futbol Club Barcelona, el RCD Espanyol, el Girona Futbol Club, el Reus Futbol Club i el Nàstic de Tarragona se sumen a la campanya de l’Institut Català de les Dones (ICD) en commemoració del Dia Internacional de les Dones. La campanya #CorregimlaDesigualtat reivindica la incorporació de les dones en el mercat laboral com a treballadores, expertes i emprenedores amb igualtat d’oportunitats respecte dels homes. Amb el missatge “Corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Igualtat efectiva de dones i homes: Catalunya al capdavant”, es promou la implicació de tota la ciutadania en la incorporació de dones a tots els àmbits de la societat catalana.
 
Segons ha destacat la presidenta de l’ICD, Teresa M. Pitarch, “és molt important que un sector com és el futbol, que arriba a tanta població, s’impliqui en la lluita per aconseguir la igualtat d’oportunitats efectiva de dones i homes. És necessari i de justícia que les dones ocupem el lloc que ens correspon i que els clubs esportius donin suport a aquesta reivindicació de les dones”.
Pitarch ha agraït el suport dels clubs esportius a la campanya perquè “normalitzen, visibilitzen i fomenten la participació femenina en els esports, però també sensibilitzen la societat en els valors de la igualtat efectiva de dones i homes. Les dones tenim molt a aportar. Cap club, cap empresa, cap sector no es pot permetre prescindir de les dones si vol créixer i vol convertir-se en capdavanter”.
El vídeo de la campanya, que ha comptat amb la col·laboració desinteressada dels periodistes Jordi Basté i Mònica Terribas, l’actor Jordi Planas i l’actriu Irene Montalà, el Secretari General de la UGT, Josep Maria Àlvarez, la monja sor Lucia Caram, la pilot de motos Laia Sanz i el jugador de futbol, Andrés Iniesta, es divulga per les xarxes socials i també el mateix dia 8 de març en llocs emblemàtics com el partit Barça-PSG que se celebra en el Camp Nou. La presidenta de l’ICD, Teresa M. Pitarch, assistirà a aquest partit, que commemorarà el Dia Internacional de les Dones en el Camp Nou.
 
Hores abans, a les 12.00 del migdia, assistirà al  partit mixt que tindrà lloc a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. El partit mixt és una de les iniciatives amb les quals aquest club celebra la commemoració del 8 de març. En aquest acte també es presentarà un vídeo que mostrarà el compromís del RCDE amb la igualtat entre dones i homes a l’esport en el marc de la campanya #CorregimlaDesigualtat. El divendres 10, a l’inici del partit del RCD Espanyol, la capitana del primer equip femení, Anair Lombi, acompanyada de la sòcia més antiga, Maria Teresa Rojas, llegirà el manifest del Dia Internacional de les Dones.