donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 30 de maig del 2016

Avui recordem: IX Premi Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida i l'eterna anomalia


El Premi Mila de Periodisme que otorga l' Ajuntament de Lleida porta el nom de la protagonista de la novel.la Solitud, potser, l'obra més coneguda de Víctor Català, Caterina Albert i Paradís, li fa homenatge i posa en valor any rere any la dimensió de l' autora i els seu esperit inconformista. Mila, emprèn a contracor un viatge a l'ermita de Sant Ponc, situada lluny de tot, al cim de la muntanya. Ella, acostumada a la plàcida vida de la plana li desplau profundament, però serà en aquest paisatge solitari que de mica en mica la protagonista prendrà consciència de si mateixa. 
Las abuelas solares de Burkina Faso’, 
‘Transexualitat: El meu fill vol ser una nena’ 
i ‘Mujeres con los pies en la tierra’, els treballs premiats.
El president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Rafa Gimena, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres,  van anunciar el nom de les persones guanyadores de la 9ena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any és van presentar 25 treballs, cinc més que l’any passat. En la seva intervenció, l'alcalde va assenyalar que amb aquest tipus de convocatòries és contribueix al periodisme i la literatura de qualitat i és mostra la lluita per a la Igualtat des de Lleida. Les obres premiades són manifestacions de llibertat i d'igualtat. La Regidora d' Igualtat Sara Mestres va incidir que aquesta és una actuació més de la Paeria en suport i per promoure la igualtat tal com recull el Pla Municipal de Polítiques d' Igualtat de Gènere de Lleida. Cal impulsar premis d'aquest tipus perquè encara persisteix la desigualtat.
moment de l'entrega del premi per 
Mujeres con los pies en la tierra’ de Mónica Pellicia, 
publicat a El Periódico de Catalunya.
                      l'abandonament del marit i el retorn de la Mila a la plana,                en un gest de gran llibertat !
any 2016 any Català