donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 24 de novembre del 2015

13a Caminada cultural: Ruta de l'oli - de MARXA per Juncosa -

Bon dia, la 13a caminada cultural per les Garrigues ja té propera parada. Aquest cop i de forma excepcional, serà en dissabte al matí. Per tant, reserveu-vos el dissabte dia 28 de novembre per conèixer de primera mà el patrimoni més gran que tenim a la comarca, l’olivera i el seu preuat oli d’oliva.
La caminada està inclosa dins del marc de la Fira de l'oli i de productes artesans que tindrà lloc a la població durant tot el cap de setmana (28 i 29 de novembre).
Juncosa serà la seu de la 13a caminada cultural. Diu la llegenda que quan Déu nostre Senyor féu el món, posà el compàs damunt, el féu voltar i sortí el món ben rodó i amb Juncosa al bell mig. Motiu pel qual podem trobar un forat que ho escenifica al davant de l’església.La ruta de l’oli, tal i com bé diu el nom, tindrà com a eix principal de la caminada el món de l’oli. Una ruta circular d’uns 8km aproximadament envoltats de l’autèntic paisatge que ens caracteritza, on trobarem murs de pedra seca que separen els bancals, terra aspra, envoltats d’oliveres carregades i esperant a ser collides i camins pràcticament deserts.
Durant la ruta, farem dos parades; veurem de primera mà en un finca com és la recol·lecció de les olives manualment, amb arpeta. I en una altra finca, observarem com es fa actualment la recol·lecció mitjançant maquinària, amb vibrador.
 Després de veure i conèixer les dos formes de recol·lecció, seguirem el mateix camí que les olives i ens dirigirem fins al molí d’oli Les Cabanes. Un cop a la cooperativa, farem una visita guiada per descobrir els diferents processos que fan possible extreure, de les olives arbequines que hem collit, el preuat oli d’oliva verge extra.
I com no podia ser menys, no marxarem del molí sense tastar el fantàstic oli d'oli D.O.P les Garrigues de les Cabanes.
 Hora d’inici de la ruta: 9.30h
Hora finalització: 13h.
Lloc de trobada i arribada: Plaça major de Juncosa.
Distància: 8km aprox.
Trobareu tota la informació més detallada de la ruta i l’apartat de les inscripcions al bloc de les caminades: