donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 30 d’agost del 2014

Us fem a mans l'escrit d'agraïment de la Festa Major de Balàfia 2014.

 
                                                                   


CARTA D’AGRAÏMENT PER LA FESTA MAJOR DE BALÀFIA
GRÀCIES BALÀFIA, GRÀCIES LLEIDA, per la millor Festa Major.
Aquest 2014 hem gaudit de la Festa Major més multitudinària i participativa dels darrers anys, hem tingut a Mercè Ciutat de pregonera, orgullosos de comptar amb una dona exponent de la Lleida participativa i lluitadora moderna del S.XXI i hem disfrutat d’una festa familiar amb una Plaça Jardins de les Magnòlies de gom a gom.  
Les dones i homes de la Junta de l’ Associació de Veïns de Balàfia volem fer palès el nostre agraïment per la gran participació que han tingut tots els actes que la nostra Comissió de Festes ha organitzat per al gaudi de totes les ciutadanes i ciutadans del nostre barri, la ciutat de Lleida i de la comarca.
En aquesta època difícil on moltes famílies del nostre barri pateixen veritables dificultats hem apostat per una Festa Major potent i plena d’optimisme. La gent, la nostra gent, heu respost amb una afluència massiva i especialment alegre.  
Les xocolatades, gràcies penya Txiquipandi,   la disco mòbil, el ball de tota la vida, s’han combinat amb noves convocatòries com el 1r concurs de mascotes i el 1r de fotografia Instagram.
En l’àmbit de la cultura popular,  els Castellers de Lleida, amb una reeixida actuació, els sardanistes,  amb molts incondicionals de la ciutat i comarques, les havaneres  i el rom cremat, el torneig de bitlles d’invitació amb 20 equips han bastit una oferta que manifesta la potència de les nostres tradicions.
 Sant Bartomeu, en honor del qual celebrem la festa, ha tingut una Missa amb el General dels Claretians Jaume Abella i les autoritats, les pubilles i hereus i els fidels, que de pas ens ha permés agrair el bó que ens ha fet quasi tots els dies.
En l’àmbit esportiu, ha triomfat  el  tradicional XVI Torneig d’ Escacs, organitzat pel Club Escacs Balàfia.


Les exhibicions de balls s’han ampliat a les danses orientals, la Trobada de Country a la Fresca, multitudinària malgrat l’anterior pluja, a més dels de saló amb Didance,  han delectat petits i grans.
Els més menuts tenen una programació especialment atapeïda, començant amb l’actuació del grup Sac Espectacles, abans del pregó,  el concurs de dibuix infantil, aquest any amb el tema de la “Nova” Plaça Balàfia, els jocs de cucanya, gràcies a Kinakreu i la col·laboració de donabalafia associació, festival d’inflables gratis i el diumenge, la Festa de l’Aigua i l’ Escuma,  junt amb una oferta de firetes cada cop més completa.
Diumenge varem comptar amb la presència de dues desenes de cotxes clàssics i antics que van guarnir espectacularment el carrer i desfilaren amb les pubilles.
 I molts, moltes  fotografies  il·lustren el nou concurs Instagram que junt amb la trobada III Facebook de donaBalàfia ens situen  a les xarxes socials.
Es va poder visitar al Hall del Centre Cívic 2 exposicions, una que emmarca el concurs de fotografia Instagram, que encara és pot visitar fins el 21 de setembre, FOTÒGRAFES PIONERES, cedida pel Institut Català de les Dones, i l'altra d'obres realitzades pels residents del centre residencial de Gestió de Serveis Sanitaris-GSS de Balàfia. Totes dues concorregudes.
Malgrat tot, sempre aquest tipus d’activitat generen molèsties per a alguns ciutadans i ciutadanes,  fins i tot desacord en alguns continguts. Aquesta junta vol agrair la paciència i col·laboració dels i les veïnes.
Per anar acabant, agrair a totes les voluntàries i voluntaris, entitats i institucions el seu suport i especialment a les forces de seguretat que ens ajuden a garantir la convivència.
  
En resum, repetim, GRÀCIES i com diu la cançó  :
“ passi-ho bé i fins l’any que ve “
 La Junta de l’ AVV Balàfia i dba
 La Comissió de Festes