donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 16 d’agost del 2014

Festa Major de Balàfia 2014 : L' Alcalde ens FELICITA


L'alcalde de Lleida ens felicita la Festa
Festa Major de Balàfia 2014
Balàfia torna, un any més, a celebrar la seva Festa Major. Uns dies de joia, alegria i companyonia, on petits i grans ompliran els carrers del barri per participar, en companyia d’amics i familiars, en l’ampli programa d’activitats que s’ha preparat, que ofereix des de revetlles i música a la fresca fins a activitats esportives, lúdiques i culturals. El dinamisme i l’empenta dels veïns i veïns de Balàfia han caracteritzat el barri des dels seus inicis, tot i que es demostra, especialment, durant aquests dies de festa grossa.
 És indubtable que en els darrers anys el barri ha crescut amb força i s’han configurat noves zones urbanes, comercials i de serveis que fan que, cada vegada més, Balàfia sigui un barri de referència a la ciutat. Lluny queda ja la imatge de l’origen del barri amb les primeres construccions que es van fer en aquesta zona de la ciutat, als anys cinquanta. Avui Balàfia és un barri modern i actiu, que disposa d’un ampli ventall de serveis i que ofereix als seus veïns i veïns una gran qualitat de vida. I això és gràcies, en gran part, a l’empenta, la tenacitat i la constància dels seus veïns i veïnes, i molt especialment a l’Associació de Veïns de Balàfia i el seu gran teixit comercial, social i esportiu, sempre implicats en la millora del barri, vetllant per les seves tradicions i festes i fomentant el civisme i la convivència i les relacions entre veïns i veïnes.
El 2014 ha estat un gran any pel barri amb la inauguració de la nova Plaça Balàfia, un gran espai públic llargament reivindicat i que, per fi, s’ha fet realitat. Un espai de convivència i diàleg que, sens dubte, dóna vida pròpia i fa de cor del barri i que servirà per enfortir llaços entre diverses generacions i millorar la cohesió i la convivència al barri. Un altre espai recentment inaugurat és el rocòdrom del Pavelló Juanjo Garra, situat entre Balàfia i el Secà, que dota Lleida d’unes instal·lacions òptimes per a la pràctica de l’escalada en totes les seves modalitats. Aquestes instal·lacions, obertes a tota la ciutadania, porten el nom de Keshap Gurung en record de la persona que va acompanyar els darrers dies de Juanjo Garra a l’Himàlaia fent-li costat i companyia. Un Juanjo Garra que, no oblidem, va tenir una gran vinculació amb el barri de Balàfia.
També estem treballant en l’impuls del Mercat Municipal de Balàfia, amb l’objectiu de dinamitzar el comerç del barri apostant pel mercat tradicional amb producte de proximitat. I també cal destacar que l’Ajuntament de Lleida millorarà durant aquest any diversos espais urbans als barris de la ciutat. A Balàfia, una actuació important serà al carrer Països Catalans, entre la rambla Corregidor Escofet i el carrer Vic, on s’habilitarà una nova zona verda i s’enjardinarà amb nou arbrat i, una altra, a la prolongació del carrer José Olóndriz, que també s’enjardinarà. El seu condicionament millorarà la circulació en l’accés actual a les piscines municipals.
Com a alcalde de Lleida, us convido a sortir al carrer i gaudir dels carrers i places de Balàfia, fent encara més gran, fort i cohesionat el vostre barri. Felicitats, i bona Festa Major!