donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 26 de juliol del 2013

Rosalind Franklin: «el secret de la vida» té estructura de doble helicoïdal, google celebra el seu aniversari i li fa homenatje i ajuda a difondre la seva obra


El masclisme patit durant la seva vida no ha impedit que la història reconegui les seves investigacions i la seva famosa «Fotografia 51» com a fonamental per al coneixement de l'estructura de l'ADN. Rosalind Franklin, peça clau del descobriment de l’estructura de l’ADN

Quan en 1952 va veure el resultat d'aquella radiografia espectral, un sospir d'alleujament va haver de sortir del cos de Rosalind Franklin: la seva teoria estava confirmada. La científica anglesa havia creat un enginyós sistema per comprovar que «el secret de la vida» té estructura de doble helicoïdal, tal com un any després corroborarien el biòleg James Watson i el físic Francis Crick a la revista Nature. Ara Google homenatja a través del seu Doodle el treball d'aquesta científica, que va lluitar contra tots i totes per demostrar la vàlua del seu treball, malgrat l'oposició, les traves i el masclisme d'alguns.

Rosalind Franklin fou qualificada des de molt petita “d’alarmantment intel·ligent”, qualitat que suposava un entrebanc més que un avantatge en la societat de l’època.  Nascuda el 25 de juliol de 1920, Rosalind Franklin es va doctorar en la Universitat de Cambridge el 1945. El 1951, treballava com a investigadora associada amb John Randall en el King’s College de Londres.  Química de professió, Franklin era una experta mundial en l’estructura de compostos de carboni-grafit. Franklin havia descobert que l’ADN podia cristal·litzar en dues formes diferents, una forma A i una forma B. John Randall li va donar la forma A a Franklin i  a Wilkins  la forma B, assignant a cadascun la tasca d’el·lucidar la seua estructura molecular.